Noc s operou – tentokrát s Verdiho Macbethem a muzikálem Elisabeth

Amfiteátr Lochotín Pod Vinicemi 928/6, Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Pro milovníky opery i nevšedních zážitků chystá Divadlo J. K. Tyla již šestý ročník zcela mimořádného projektu Noc s operou. Příznivci velkolepé akce se po dvou zrušených ročnících dočkají dvojitého zážitku. V pátek 24. června 2022 se v prostředí Amfiteátru Lochotín představí již avizované Verdiho operní drama Macbeth, hostem šestého ročníku Noci s operou bude v neděli 26. června 2022 muzikál Elisabeth.

V pátek 24. června se Amfiteátr zahalí tajemnou atmosférou mlžného Skotska, přenese Vás do doby 11. století. Verdiho hudba a napínavý příběh o středověkém vojevůdci, který se spojí s temnými silami, aby získal korunu, jsou příslibem nezapomenutelného večera.  Macbeth je nejdramatičtější z děl Giuseppe Verdiho a sám skladatel ho prý miloval více než všechny své ostatní opery. Děj vychází ze Shakespearova příběhu o bezuzdné ctižádosti, nezřízené touhy po stále větší moci, ve které Macbeth podléhá našeptávání své ženy. „Opera se odehrává ve Skotsku jedenáctého století a oplývá množstvím efektních scén, jakými jsou například sabat čarodějnic, velká středověká bitva nebo velkolepá královská korunovace, které jsou jako stvořené k realizaci pod širým nebem a jejichž atmosféru podtrhneme mimo jiné ohromujícím sborem, velkým baletem, novým cirkusem a světelnou show,“ prozrazuje režisér Tomáš Ondřej Pilař. Skotského šlechtice Macbetha ztvární Martin Bárta, který se s touto rolí setkal nejen v plzeňském divadle, ale také na scéně Národního divadla v Praze. Jako jeho ctižádostivá manželka lady Macbeth vystoupí plzeňská sólistka, držitelka Ceny Thálie Ivana Veberová.

Náročné open air produkce vznikají za významné podpory Úřadu městského obvodu Plzeň 1, statutárního města Plzeň a Plzeňského kraje. Vstupenky od 200 Kč k stání (tzv. „na deku“), a od 390 Kč k sezení jsou v prodeji na www.plzenskavstupenka.cz.

Začátek představení je vždy od 20:30 hod.

↑ zpět na začátek článku ↑

Noc s operou – tentokrát s Verdiho Macbethem a muzikálem Elisabeth

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů