Olympijský park Plzeň

Park za OC Plzeň Plaza Radčická 2, Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Šedesát sportovních aktivit si lidé budou mít možnost vyzkoušet za obchodním centrem Plzeň Plaza, kde od 5. do 21. srpna bude fungovat Olympijský park Plzeň. Jeho provoz zahájí slavnostní show, při které se představí sportovní kluby, uskuteční se módní přehlídka olympijského oblečení, zazní brazilské rytmy doprovázené tancem a rozzáří se slavnostní ohňostroj. Noční hudební program zajistí kroky Michala Davida a poté odstartuje přímý přenos zahajovacího ceremoniálu v Rio de Janeiro na velkoplošné obrazovce. Lákat do parku budou kromě tradičních sportů zejména akrobatické trampolíny s možností výskoku až osm metrů, jízda na koni, highline, tedy slackline v korunách stromů, nebo wakeboarding, což je kombinace vodního lyžování a surfingu.

„Olympijský park Plzeň je naším dosud největším sportovním projektem. I vzhledem k tomu, že do něj bude vstup zdarma, předpokládáme návštěvnost za 17 dnů konání olympiády kolem 80 tisíc lidí,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

Olympijský park se bude návštěvníkům otevírat denně od 16 hodin, ve středu ve 13 hodin a o víkendech v poledne.  Zatímco Fan zónu bude možné navštívit až do dvou hodin ráno, sportoviště za řekou se uzavřou ve 22 hodin. „Mám velkou radost z obrovské nabídky sportovišť, kterou se nám podařilo zajistit. S olympijskými sporty, ale i neolympijskými seznámí návštěvníky 55 plzeňských tělovýchovných klubů, které se především na sportovním programu olympijského parku podílejí.  K dispozici bude 50 stanovišť s tradičními sporty, jako jsou kolová, golf, lukostřelba, plážový volejbal, vzpírání, letní biatlon, triatlon, tenis, badminton, softball, šerm, kanoistika, box, házená či judo a aikido,“ vyjmenoval radní pro oblast sportu Michal Dvořák.

Fan zóna nabídne bohatý doprovodný program plný muziky, divadla, filmu, žonglování nebo tance, ale také autogramiád známých sportovců a tematických soutěží.
Aktuální program a informace k projektu Olympijský park Plzeň jsou k dispozici na www.sport.plzen.eu.

Sportovní program Olympijského parku Plzeň
Program pro rodiny a především vyzkoušet si různé sporty nabídne prostor parku za řekou Mží. V 11 sektorech rozdělených do šesti desítek sportovních odvětví budou mít zájemci příležitost zasportovat si pod vedením odborných lektorů. Plzeňské tělovýchovné kluby připravily 50 stanovišť s tradičními sporty. Využita bude rovněž řeka, která poskytne zázemí například pro wakeboarding, vodní neolympijský sport, jenž vznikl jako kombinace vodního lyžování a surfingu, nebo nácvik vodního slalomu v kajaku a kánoi. Návštěvníci budou mít možnost otestovat rodeo kajaku spolu s exhibicí závodníků, která je v plánu 6. a 7. srpna, dále paddleboardy a také velké rafty při projížďce na vodě v klidnější části.
V nabídce je i pumptrack určený pro trénink jízdy na kole v terénu, slackline neboli provazochodectví v korunách stromů i cvičné nízké line, boxerský ring a další. Šanci zasportovat si budou mít rovněž handicapovaní. Čeká je střelba z laserové pistole, handbike nebo paralukostřelba.

Vstávej s Olympijským parkem Plzeň
Každý den si může široká veřejnost zdarma pod vedením zkušených trenérů zacvičit ve dvou 50minutových blocích. V prostoru amfiteátru OC Plzeň Plaza ve všední dny od 7 a 8 hodin a o víkendu od 8 a 9 hodin.

Sportovní karta
Speciální projekt je v olympijském parku připraven pro děti do věku 15 let. Žáci z plzeňských základních škol už dostali jako pozvánku ke sportování takzvanou Sportovní kartu. Získat ji mohou rovněž předškolní děti, které zvládnou absolvovat sportovní disciplínu, i děti do věku 15 let z jiných měst a obcí. K dispozici bude karta v době konání olympijského parku v informačním stanu, nebo v Turistickém informačním centru města Plzně na náměstí Republiky. S kartou bude mít dítě možnost soutěžit a získat jedinečný dárek od organizátorů, za razítko o návštěvě všech 11 sektorů sportovní části parku získají mladí sportovci medaili a příležitost vyfotografovat se na stupních vítězů. Zapojit se do soutěže mohou zájemci sami za sebe, za školu nebo v pěti daných lokalitách, ve kterých bude probíhat víkendový program. Sportovat mimo soutěž budou moci děti i dospělí libovolně.

Víkendové aktivity na plzeňských sportovištích
V rámci Olympijského parku Plzeň jsou ve spolupráci s pěti plzeňskými sportovišti připraveny sportovní aktivity přímo v jednotlivých areálech. Tato akce probíhá během víkendů v době trvání letních olympijských her od 5. do 21. 8. 2016.
Ve všech areálech čekají profesionální instruktoři, kteří děti i dospělé seznámí s jednotlivými sporty a poradí s technikou jednotlivých sportovních disciplín.

Velký bolevecký rybník – Jachetní klub Plzeň
víkend 6.–7. 8. – jachting
víkend 13.–14. 8. – triatlon
víkend 20.–21. 8. – jachting

TJ Lokomotiva Plzeň
víkend 6.–7. 8. – basketbal
víkend 13.–14. 8. – fotbal
víkend 20.–21. 8. – volejbal

Slavia VŠ Plzeň
víkend 6.–7. 8. – tenis
víkend 13.–14. 8. – házená
víkend 20.–21. 8. – florbal

Armádní střelecký stadion Lobzy + Golfové odpaliště Lobzy
víkend 6.–7. 8. – golf
víkend 13.–14. 8. – střelba
víkend 20.–21. 8. – střelba

Atletický stadion města Plzně
víkend 6.–7. 8. – atletika – běhy
víkend 13.–14. 8. – atletika – skoky
víkend 20.–21. 8. – atletika – vrhy a hody

Sportoviště budou otevřena od 10 do 17 hodin.

Také v rámci těchto sportovišť probíhá aktivita sbírání razítek  do „Sportovní karty“, která je určena pro děti do 15 let. Po splnění aktivit ve všech pěti lokalitách si mohou v parku za OC Plzeň Plaza vyzvednout svoji odměnu.

Kapely, které vystoupí v Olympijském parku Plzeň
ADAM MIŠÍK – SEBRANKA – ŽONGLER, Z.S. – DÍVKY ROCKU – BODY BAND PLZEŇ – MY NAME IS ANN – SPILL GOLD – AMBIENT THEATRE – GRAFIT ROCK – TOGETHER – CHUŤ – COUGAR – GARYHO HAUSBOT – ISUA – MASH – FÁBRICA FLAMENCA – O5 &RADEČEK – SEMTEX – SUIT UP! – TRIBUTE TO THE KILLERS – X-COVER – BÁRA ZEMANOVÁ & BAND – ONE SONG ONLY – MICHAL ŠINDELÁŘ – KAROLÍNA JÄGEROVÁ A MARTIN FIALA – PINK FLOYD REVIVAL – PALICE – KAREL KAHOVEC  A  GEORGE &  BEATOVENS – ELECTRIC – SIMPLY COVER BAND – ILL FISH – NAKED ILLUSION – HOOKERS AND COVERS


Doprovodný program Olympijského parku Plzeň
•    filmy se sportovní tematikou: Turbo, Věra 68, Tvrdá hra, Orel Eddie, Fair Play nebo Rivalové
•    divadlo pro děti ORFEUS s pohádkami O Hanudlénce aneb Bez práce nejsou koláče a O pejskovi a kočičce
•    taneční skupina ADETO z Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM
•    taneční klub Black&Wait a jeho vtipné variace charlestonu nebo základní kroky a fígle tance zvaného lindy hop
•    pohybové studio J&A s pódiovými skladbami komerčního a sportovního aerobiku
•    kouzlo animace v dílně určené pro malé i velké „animátory“ bez rozdílu věku a zkušeností pod vedením lektorů neziskové organizace Animánie
•    sportovně taneční vystoupení finalistky mistrovství republiky v moderní gymnastice, závodnice Slavia SK Rapid
•    skladbu „Nejsem sám“ nacvičenou plzeňskými sokoly seniorské kategorie mladým choreografem Petrem Jaškem ze souboru Les Slovaks
•    experiment s kapalným dusíkem v režii Techmania Science Center
Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými sportovci, jako jsou Jiří Mužík, Přemysl Švarc, Jan Kůrka, Roman Kreuziger, Nikola Mazurová, Barbora Kodedová, David Křížek a další.

Město Plzeň děkuje partnerům:
Český olympijský výbor, Plzeňský kraj, Plzeňský Prazdroj, a.s., OC Plzeň Plaza, Decathlon, Bohemia Sekt, s.r.o., Autocentrum Jan Šmucler, s.r.o., ŠKODA TRANSPORTATION a.s., ŠKODA JS a.s., ŠKODA ELECTRIC a.s., Metrostav a.s., LASSELSBERGER, s.r.o., Česká spořitelna, a.s., Český rozhlas Plzeň, EKO-KOM, a. s.





↑ zpět na začátek článku ↑

Olympijský park Plzeň

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů