Paluba Hamburk u Hlavního nádraží

Paluba Hamburk Šumavská, Plzeň 301 00
e-mail: telefon:
web:

Paluba Hamburk – tak se jmenuje modulová stavba, která vyrostla v prostoru u Hlavního nádraží a autobusového terminálu. Má se stát vstupní branou do města a vlídným místem pro všechny, kdo čekají na autobusové a vlakové spoje.
Stojí tu tři samostatné objekty, z nichž nejvyšší je ten s vyhlídkovou věží ve výšce 12 metrů nad terénem a výhledem na kolejiště nádraží. V přízemí je umístěno informační centrum, nad ním pak výstavní prostor, který nabídne prezentaci především rozvojových projektů města. Další objekt vznikl z deseti modulů se zelenou střechou tvořenou rozchodníkovým kobercem. Zde najdete chlebíčkárnu, kavárnu a udírnu s čerstvými hot dogy. A protože se v souvislosti s příjezdy a loučením často hodí květina, je tu také květinářství. Třetí objekt bude sloužit jako moderní stanoviště pro cyklisty a uživatele koloběžek. Celý prostor dotváří park s květnatou loukou a patnácti vysazenými stromy.
Paluba Hamburk je součástí dlouhodobého plánu vrátit lokalitě ztracenou kvalitu a význam.
U Hamburku nebo také nad Hamburkem se místu v blízkosti hlavního vlakového nádraží začalo říkat v první polovině 19. století, kdy zde fungoval známý hostinec U města Hamburku. Přestože se restaurace přejmenovala už před více než sto lety, název zůstal. Dnes název Hamburk nese nové business centrum v ulici U Prazdroje a nově Paluba Hamburk.

Paluba Hamburk u Hlavního nádraží

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů