Pavel Režný - hvězda muzikálu DJKT

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Sympatický muzikálový herec Pavel Režný se plzeňským divákům představil poprvé jako Jerry/Dafné v Sugar aneb Někdo to rád horké. Pak už následovaly role kocoura Mungojerrieho v Kočkách, studenta Melchiora Gabora v Probuzení jara, gangstera Clydea Barrowa z Bonnie & Clyde, fešáka Lorenze Pořízka ve Zvonokosech nebo Vojáka Nikolase v hudební revue Kdyby 1000 klarinetů.

„Na Plzeň nedám dopustit,“ říká muzikálový herec Pavel Režný.

V současnosti zkouší náročnou roli Tonyho v legendární West Side Story a ani ve volných chvílích nezahálí, sportuje, dělá doktorát.  V Plzni, kam se Pavel přestěhoval hned po absolutoriu JAMU, už zakotvil. A podle svých slov na ni nedá dopustit, užívá si zdejší vřelé publikum a také kvalitu, s jakou se tady muzikál dělá.

Zkoušíte legendární West Side Story, kde budete hrát jednu z hlavních rolí, Tonyho. Půjde patrně o hodně náročný projekt…
Absolvovali jsme 2 týdny tanečně – hereckého workshopu, který předcházel samotnému zkoušení. V představení budu, jako pár mých dalších kolegů, bez alternace, takže jsem se začal po fyzické stránce připravovat dřív. Ale samozřejmě ani další aspekty nesmí být opomenuty. Jezdím se pěvecky vzdělávat do Prahy a zajímám se o historii a okolnosti vzniku West Side Story. Premiéra je naplánována na 13. května, takže máme ještě relativně čas se do zkoušení pořádně ponořit a připravit divákům hluboký a neopakovatelný zážitek s naší vizí West Side Story.

Pohostinsky jste vystupoval v brněnské inscenaci Zorra či v muzikálu Ať žijí duchové v Kongresovém centru Praha. Pražský svět muzikálu vás ve větší míře neláká?
Mně na mém plzeňském angažmá nejvíce vyhovuje stávající kolektiv a celková atmosféra v divadle. Neříkám tím, že v Praze tomu tak není, ale za tu dobu, co jsem v Plzni, jsem plzeňský muzikálový soubor přijal za svou „rodinu“ a je mi tu dobře.

Za příležitost zahrát si v jiných divadlech jsem samozřejmě vděčný, protože změna prostředí, stylu práce, kolegů atd. vám dá nový vítr do plachet. Myslím si ale, že skvělé (nejen) hudební divadlo se dá dělat stejně dobře na oblasti, jako v Praze. Praha je sice dejme tomu mediálně známější, ale jde opravdu pouze o mediální obraz. Spousta herců i přes „pražské příležitosti“ zůstává na oblasti a na to své divadlo nedají dopustit. A já určitě patřím mezi ně.

Co Pavla Režného baví, když právě nehraje, netančí a nezpívá?
Jsem trošku filmový maniak a chtěl bych vidět všechny takové ty „must see“ filmy. Ujíždím na starších filmech s Paulem Newmanem, Marlonem Brandem, Al Pacinem, Dustinem Hoffmanem a dalšími. Dokonce jsem chvilku po nástupu do angažmá v Plzni studoval paralelně v Brně Teorii a dějiny kinematografie a audiovizuální kultury a v Olomouci Ph.D. s tématem Rockový muzikál – komplexní analýza skladeb, ve kterém stále pokračuji a pokud se podaří, tak bych jej mohl v blízké době dokončit. Snažím se si pro sebe najít čas i po fyzické stránce, abych se udržoval v provozuschopném stavu. Takže chodím do posilovny a v poslední době i na box, který mě docela chytil.

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Pavel Režný - hvězda muzikálu DJKT

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů