Pivovarské muzeum v Plzni zahajuje novou sezónu a láká na zpestřené prohlídky, které si užijí celé rodiny!

Pivovarské muzeum v Plzni Veleslavínova 6, Plzeň
e-mail: reservations@asahibeer.cz telefon: +420 377 062 888
web: http://www.prazdrojvisit.cz/prohlidky/prohlidka-pivovarskeho-muzea/

Pivovarské muzeum je opět otevřené od 6. května, každý čtvrtek až neděli, od 10 do 18 hodin pro individuální návštěvníky (samozřejmě s dodržením všech hygienických opatření a dle aktuálních nařízení vlády).

„Zveme vás na jedinečnou atmosféru muzea i na jeho poklady, které věřím, že zaujmou návštěvníky každého věku“ říká Anna Peřinová, vedoucí historických sbírek Plzeňského Prazdroje.  Navíc v Pivovarské muzeum aktuálně hostí výstavu o Plzeňském historickém podzemí, které zatím zůstává uzavřeno. O to lákavější je příležitost dozvědět se leccos zajímavého z jeho výstavby a postupného rozvoje a seznámit se s dosud nepublikovanými fotografiemi a zajímavosti o historickém podzemí Plzně.

Navíc od 24. května do 6. června budou prohlídky zpestřeny o prolézací dno pivovarského sudu a pro mladší návštěvníky budou připravené hravé pracovní listy s tematickými úkoly a omalovánkami.
Zážitkem je už samotná návštěva Pivovarského muzea, jediného odborného muzea svého druhu v Čechách, které je pojetím a šíří expozice výjimečné i v celosvětovém kontextu. Sídlí v právovárečném domě z 15. století ve Veleslavínově ulici a jsou zde k vidění například autentické nástroje na výrobu i stáčení piva, pivovarská laboratoř, gotická sladovna, pivní korbely ze skla, keramiky a cínu, kolekce pivních lahví, nejmenší džbánek na světě měřící 1 centimetr i obří korbel ze Sibiře a další sběratelské kuriozity. Pivovarské muzeum je vyhledávaným cílem návštěvníků každého věku.  V době, kdy to pandemická situace dovolila, se v prostoru historické Valečky pravidelně konaly kreativní dílny pro děti a pod střechou pak čtenářské dílny Příběhy z muzejní půdy.

Více informací na https://www.prazdrojvisit.cz/prohlidky/prohlidka-pivovarskeho-muzea/#

↑ zpět na začátek článku ↑

Pivovarské muzeum v Plzni zahajuje novou sezónu a láká na zpestřené prohlídky, které si užijí celé rodiny!

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů