PIVOVARSKÉ MUZEUM ŽIJE!

Pivovarské muzeum v Plzni Veleslavínova 6, Plzeň
e-mail: reservations@asahibeer.cz telefon: +420 377 062 888
web: http://www.prazdrojvisit.cz/prohlidky/prohlidka-pivovarskeho-muzea/

Prázdniny jsou u konce, ale nezapomeňte, že Pivovarské muzeum žije po celý rok! Pro návštěvníky tu připravili bohatý doprovodný program, v němž najdete kromě standardních prohlídek muzea a podzemí, rukodělné dílny, výstavu k 35. výročí podzemí, Muzejní noc, speciální kostýmované prohlídky a další akce.

Sledujte web www.prazdrojvisit.cz, kde budou postupně zveřejněny podrobnosti k akcím.

do 20/09            
Jsme stromy
V rámci vstupného do Pivovarského muzea si můžete ještě v průběhu září prohlédnout výstavu, která představuje strom jako zdroj života, zdroj obživy, zdroj tepla, zdroj síly i artefakt. Multižánrová výstava mladých plzeňských umělců kolem Dany Raunerové reflektuje téma ochrany stromů a jejich nezastupitelnosti v našem životě. Vystaveny jsou například fotografie, akvarely, malby, sochy či grafiky Dany Raunerové, Pavly Weinberger, Rostislava Weinbergera, Luboše Opaleckého, Petra Šťastného, Terezy Šimkové a Lukáše Kudrny. Výstava je přístupná denně od 10 do 18 hodin.

05/09  /  10:00–15:00
Zářijové dílny v Pivovarském muzeu
V prostorách historické Valečky si vyrobíte drobnosti, které potěší vás, nebo jimi obdarujete své blízké. Co například? Barevný obláček, sovu z papírového pytlíku, vlastní pexeso nebo hada z korkových koleček. Vstupné je 50 Kč, děti do 6 let mají vstup zdarma.

28/09–04/10  /  17:00
02–08//11  /  17:00
07–13/12  /  17:00
Podzemí za svitu baterek
Zbystřete smysly a přijďte objevit kouzlo plzeňského podzemí pouze za svitu baterek! Navíc objevíte další část podzemní chodby, kterou během běžných prohlídek není možné navštívit.
Průvodce vám během necelé hodinky poodhalí tajemství labyrintu chodeb, sklepů a studní, který byl pod městem Plzní budován od 14. století. Poznáte život pod městem a díky exponátům a vystaveným nálezům proniknete i do historie města a každodenního života středověkých obyvatel města Plzně.

…a to ještě není všechno!
Mimo to se Pivovarské muzeum opět připojilo k Plzeňským dvorkům, a tak 19. září zve na atraktivní program. Na první říjnový víkend chystá kostýmované prohlídky, na konec října Podzimní dílny a na začátek prosince dílny adventní. Muzejní noc s bohatým doprovodným programem a kapelou je na programu 16. října.



↑ zpět na začátek článku ↑

PIVOVARSKÉ MUZEUM ŽIJE!

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů