Plzeňská filharmonie

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:
Vážení a milí přátelé,
dovolte, abych vás pozvala na další z koncertů Plzeňské filharmonie, která se již několik let intenzivně věnuje dětem, pro které připravuje stále nové pořady. V neděli 11. listopadu se uskuteční premiéra zbrusu nového pořadu plného legrace a zábavy „To byste nevěřila, co má mistr nejraději!“, určeného pro všechny příznivce ve věku 9 – 99 let. Zazní jako součást naší abonentní řady D.
Z abonentní řady B bych upozornila na výjimečný koncert, v rámci kterého zazní Schubertova symfonie č. 6 „Nedokončená“ a Mozartova symfonie č. 41 „Jupiter“. Sólistou večera bude vynikající houslista Marek Pavelec, v jehož podání zazní kompozice Sylvie Bodorové.
Vzácným hostem je dirigentská hvězda tohoto koncertu, Bojan Suđić, ředitel srbského Rozhlasového a televizního symfonického orchestru v Bělehradě, umělecká osobnost, jež stála za dirigentskými pulty nejvýznamnějších světových orchestrů.
Ředitelka Plzeňské filharmonie Lenka Kavalová
 
11/11  /  16:30
Český rozhlas Plzeň
Dětský program: To byste nevěřila, co má mistr nejraději
Obyčejné lidské vlastnosti nedostižných hudebních géniů. Podivíni nebo normální lidé? Bonviváni či nesnesitelní puntičkáři? Milovaní tatínci či postrachové rodin? Jací byli někteří z největších světových skladatelů v životě? Jak komunikovali se svým nejbližším okolím, jak s kolegy hudebníky a jak s dalšími velikány umění? Čemu se vyhýbali a na čem „si ujížděli“? Nový pořad Plzeňské filharmonie pojednává o legendárních komponistech s úctou, ale i laskavým pochopením jejich poklesků a slabůstek. Pro děti od 9 do 99 let! V hlavní roli se představí Svatopluk Schuller.

01/11  / 19:00
Měšťanská beseda
Václav Mácha, Miroslav Sekera & Plzeňská filharmonie
Abonentní koncert skupiny A2 tvoří díla Josepha Haydna, Camilla Saint-Saënse a Ottorina Respighiho. Plzeňská filharmonie pod vedením šéfdirigenta Ronalda Zollmana zahraje Symfonii č. 82 C Dur „Medvěd“, Karneval zvířat, suitu Ptáci nebo Symfonii č. 83 g moll „Slepice“.

18/11  /  19:00
Měšťanská beseda
Finále Mezinárodní smetanovské klavírní soutěže 2018
Konzervatoř Plzeň je již od roku 2002 pořadatelem Mezinárodní smetanovské klavírní soutěže, která je jednou z největších klavírních soutěží v České republice. Poprvé se konala v Plzni před šestnácti lety a od té doby v pravidelných dvouletých intervalech až do současnosti. Konzervatoř Plzeň byla od počátku odborným garantem soutěže, poskytuje pro tuto mezinárodní akci prostory Domu hudby, kde probíhají první soutěžní kola, ve kterých se kandidáti představují sólově. Do Plzně se každé dva roky sjede několik desítek špičkových mladých klavíristů z celého světa. Vítězové všech jednotlivých kategorií bývají bez ohledu na svůj nízký věk skvělými hudebníky, kteří právě vstupují na počátek profesionální kariéry. Účinkují finalisté soutěže; dirigent: Nikol Kraft. Koncert je prologem 39. ročníku festivalu Smetanovské dny.

22/11  /  19:00
Měšťanská beseda
Marek Pavelec & Plzeňská filharmonie
Marek Pavelec je český houslista, patřící k nejvýraznějším talentům své generace. Na koncertě abonentní řady B2 se představí pod taktovkou dirigenta Bojana Sudjiče.

↑ zpět na začátek článku ↑

Plzeňská filharmonie

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů