Plzeňská filharmonie vás zve

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

04/11  /  19:00
Měšťanská beseda
Oliver Triendl & Ronald Zollman
První listopadový koncert Plzeňské filharmonie opět nabídne excelentní zážitek, tentokrát v podání vynikajícího klavíristy Olivera Triendla. V předehře zazní dílo Josepha Haydna Opuštěný ostrov. Dále je na programu Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert pro klavír a orchestr č. 24 c moll a Robert Schumann: Symfonie č. 4 d moll, op. 120. Klavíristu doprovodí Plzeňská filharmonie pod vedením Ronalda Zollmana. Rozsah repertoáru Olivera Triendla je jedinečný, zahrnuje asi 90 klavírních koncertů a stovky skladeb komorní hudby. V mnoha případech byl první, kdo tato díla představil na jevišti nebo je vydal na CD. Jako sólista vystupoval s mnoha renomovanými orchestry. Úspěšně koncertoval na festivalech a v mnoha hlavních hudebních centrech celého světa.

18/11  /  19:00
Měšťanská beseda
Kontrasty a souznění & Pavla Tesařová
Pro opravdové znalce klasické hudby připravila Plzeňská filharmonie další výjimečný koncert, na kterém zazní takové skladby jako Divertimento pro smyčcový orchestr Bély Bartóka, Koncert pro housle a orchestr, op. 14 Samuela Barbera, Letní pastorále Arthura Honeggera a Symfonie č. 94 G dur, Hob. I:94 „S úderem kotlů“ Josepha Haydna. Sólistkou koncertu je skvělá mladá česká houslistka Pavla Tesařová. Plzeňskou filharmonii diriguje Chuhei Iwasaki.

24/11  /  19:30    
Dům hudby
Kruh přátel hudby: Trio Českého rozhlasu & Tomáš W. Pavlíček
Dechové trio ve spolupráci s historikem Tomášem W. Pavlíčkem provede posluchače světem tradičních a moderních forem komorní hudby 19. století a První republiky. Kontext české hudební kultury a okolnosti vzniku hudebních skladeb budou rozšířeny o citáty archivních dokumentů a dobových uměleckých děl. V programu zazní  díla Ludwiga van Beethovena, Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Bohuslava Martinů, Leoše Janáčka, Jacquese Iberta a Ervína Schulhoffa.

28/11  /  16:30
Studio Českého rozhlasu
Jazyk svatého Jana  
Plzeňská filharmonie připravila pro děti nový hudební pořad o slavném nepomuckém rodákovi. Generální vikář pražské arcidiecéze Jan z Nepomuku zemřel mučednickou smrtí jako oběť zvůle krále Václava IV. Stal se tak nejslavnějším českým středověkým politickým vězněm. Jeho odkaz přetrval i přes období husitské a plně uctívaným se stává zejména po bitvě na Bílé hoře. Co přispělo světovému věhlasu tohoto českého světce? Kdo jeho myšlenky šířil v daleké cizině? Jaká slavná umělecká díla jsou naším Johánkem inspirována? Ale především – jak je to s jeho jazykem? Je živý i dnes, téměř 630 let po smrti? Na vše odpoví tento unikátní multimediální pořad, který je určený dětskému, případně rodinnému publiku. V hlavní roli vystoupí oblíbený herec Svatopluk Schuller, autorem scénáře je Martin Pášma a hudbu k pořadu složil Tomáš Ille. Program je vhodný pro děti ve věku 6–15 let.






↑ zpět na začátek článku ↑

Plzeňská filharmonie vás zve

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů