Plzeňská filharmonie vás zve...

Plzeň - více míst Plzeň
e-mail: telefon:
web:

03/03  /  19:00
Měšťanská beseda
Alban Beikircher & Novosvětská
Na zahajovacím koncertu festivalu Smetanovské dny vystoupí skvělý německý houslista Alban Beikircher s atraktivním programem. V první části večera zazní unikátní a málo hraná skladba italského skladatele Ermanno Wolf-Ferrariho Koncert pro housle a orchestr D dur, op. 26. Druhá polovina koncertu bude patřit Dvořákově Symfonii č. 9 „Z nového světa“. Plzeňskou filharmonii povede její šéfdirigent Chuhei Iwasaki.

05/03 / 17:00
Katedrála sv. Bartoloměje
Žestě rozezní chrám
Hudba starých mistrů, spojení žesťů a sólového zpěvu, jedinečná atmosféra majestátního chrámu. Moravia Brass Band se zaměřuje především na barokní hudbu a unikátním způsobem rozšiřuje povědomí o žesťových nástrojích a žesťovém orchestru obecně. Na koncertě vystoupí jako sólisté Tereza Zimková (soprán), Jarmila Balážová (alt) a Ondřej Moťka a Josef Zimka (piccolo trubky). Moravia Brass Band diriguje Chuhei Iwasaki.

09/03 / 19:30
Dům hudby
Igor Ardašev – klavírní recitál
Skvělý český klavírista Igor Ardašev nabídne divákům ve svém recitálu, konaném v rámci Smetanovských dnů, skladby Ludwiga van Beethovena (Sonata quasi una fantasia cis moll č. 2, op. 27 „Měsíční svit“), Leoše Janáčka (V mlhách, klavírní cyklus), Bedřicha Smetany (České tance II, op. 21, č. 3 Oves, č. 7 Hulán, č. 6 Dupák), Antonína Dvořáka (Poetické nálady, op. 85, č. 1 Noční cesta, č. 6 Rej skřítků) a Petra Iljiče Čajkovského (Velká sonáta pro klavír G dur, op. 37).

13/03 / 15:00
Dům hudby
Pohádky pro malé i velké
Ve svém autorském recitálu si Štěpán Rak připravil jak hudební pohádky pro nejmenší (např. Šaškovy slzy, Královská jízda, Alenka v říši divů, Malá mořská víla, Císařův slavík, Živá voda a další), tak i pro dospělé (např. Krásná Esmeralda, Don Quijote nebo Znovu!). Koncert se koná v rámci festivalu Smetanovské dny a malí členové filharmonického klubu Filharmoníček mají na něj vstup zdarma.

17/03 / 19:00
Měšťanská beseda
Symfonický orchestr hl. města Prahy FOK
Zlatým hřebem festivalu Smetanovské dny bude koncert Symfonického orchestru hl. města Prahy FOK vedený svým šéfdirigentem Tomášem Braunerem. Na koncertě zazní Fantastické scherzo, op. 25 Josefa Suka, Kouzelné noci, tři písně na čínské texty pro soprán a orchestr, H 119 Bohuslava Martinů a Fantastická symfonie, Epizoda ze života umělcova, op. 14 Hectora Berlioze. Jako sólistka vystoupí sopranistka Kateřina Kněžíková.

19/03 / 19:30
Návštěvnické centrum Plzeňského Prazdroje
Slam poetry show & Výpravy k „Já“
Z umělecké disciplíny slam poetry (kombinace prvků poezie, divadla a performace) se pomalu stává nedílná součást veřejného kulturního života. Slameři se vyjadřují k palčivým otázkám od vizuálního smogu po nezávislost médií. Několik z nich se proto objeví i na Smetanovských dnech. Účast přislíbili Dr. Filipitch (mistr ČR 2017), Anatol Svahilec (mistr ČR 2014), Lef L´Leviatan (finalista MČR) a Michal Kubala (finalista MČR).

↑ zpět na začátek článku ↑

Plzeňská filharmonie vás zve...

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů