Plzeňská filharmonie vás zve na říjnové koncerty

Plzeň a Plzeňský kraj Plzeň
e-mail: telefon:
web:

07/10 / 18:00
Měšťanská beseda
Ve vídeňském stylu
Ve vídeňském stylu je název benefičního koncertu ke Světovému dni zraku. Pořadatelem koncertu je Lions Club Plzeň Bohemia, partnerem pak Plzeňská filharmonie. Výtěžek koncertu bude věnován ZŠ a MŠ pro zrakově postižené a vady řeči v Plzni. A proč „Ve vídeňském stylu“? Protože v programu se pod taktovkou Chuheie Iwasakiho objeví skladby Franze Dopplera, Johanna Strausse mladšího a dalších. Pěvecky se představí Anna Černá (soprán) a Vojtěch Pelka (kontratenor), na flétnu zahraje Jakub Klönger. Vstupenky v ceně 500 Kč lze zakoupit vedle Informačního centra města Plzně, on-line na www.mestanskabeseda.cz.

12/10 / 19:00
Katedrála sv. Bartoloměje
Haydnovy hudební slavnosti & Plzeňská filharmonie
Ve spolupráci s festivalem Haydnovy slavnosti připravila Plzeňská filharmonie koncert v katedrále svatého Bartoloměje. Zazní Symfonie č. 3 G dur a Missa in Angustiis d moll Josepha Haydna, vystoupí celá plejáda vykajících zpěváků – Yukiko Kinjo, Jana Piorecká, Tomáš Kořínek či Jiří Hájek. Posluchači se také mohou těšit na Kühnův smíšený sbor vedený sbormistrem Jaroslavem Brychem, dirigovat bude Jiří Štrunc. Koncert se koná v rámci Chrámové koncertní řady PF a je zároveň závěrečným koncertem festivalu Haydnovy hudební slavnosti. Vstupenky zakoupíte na www.plzenskavstupenka.cz.

19/10 / 19:30
Dům hudby
Ardašev & Ženatý
V pořadí druhý koncert Kruhu přátel hudby nabídne skutečné mistry ve hře na housle a klavír. Pianista a rezidenční umělec Plzeňské filharmonie Igor Ardašev zahraje s houslovým virtuosem Ivanem Ženatým díla Wolfganga Amadea Mozarta, Ludwiga van Beethovena, Antonína Dvořáka nebo Felixe Mendelssohna-Bartholdyho. Vstupenky zakoupíte na www.plzenskavstupenka.cz.

20/10 / 19:00
Měšťanská beseda
Romantický večer & Plzeňská filharmonie
Pro koncert s názvem „Romantický večer & Plzeňská filharmonie“ je připravena slavná Patetická symfonie Petra Iljiče Čajkovského a zajímavý Koncert pro violoncello a orchestr c moll Mieczyslava Weinberga. Sólového partu Weinbergova koncertu se ujme znamenitá finská violoncellistka Senja Rummukainen, filharmonii bude řídit její šéfdirigent Chuhei Iwasaki. Vstupenky zakoupíte na www.plzenskavstupenka.cz.

↑ zpět na začátek článku ↑

Plzeňská filharmonie vás zve na říjnové koncerty

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů