Plzeňská filharmonie vás zve...

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

01/02 / 19:30
Dům hudby
Krasosmutnění s Iljou Hurníkem
Tento pořad nabídne vzpomínku na skladatele, spisovatele, pedagoga a klavíristu, jednu z nejpozoruhodnějších osobností české kultury druhé poloviny dvacátého a počátku jednadvacátého století, od jehož odchodu 7. září 2013 uplyne 10 let. V jeho povídkách se setkáme s moudrým, jemným humorem a křišťálově čistým jazykem, ve výběru z Dvanácti klavírních preludií, klavírního cyklu s vysokými interpretačními nároky. Účinkuje Věra Müllerová (klavír) a Blanka Hejtmánková (přednes), koncert se koná v rámci Kruhu přátel hudby.


02/02 / 19:00
Měšťanská beseda
Hudba vypráví & Plzeňská filharmonie
Doslova pohádkový večer v podání Plzeňské filharmonie a výborné akordeonistky Markéty Laštovičkové je pro posluchače připraven druhý únorový den. Těšit se můžete na Pohádky pro akordeon a orchestr Václava Trojana, předehru k opeře Čarostřelec Carla Marii von Webera nebo Rýnskou symfonii Roberta Schumanna. Celý koncert pod taktovkou holandského dirigenta Jana Schultsze.


08/02 / 19:00
Měšťanská beseda
Plzeňská filharmonie zahraje na počest plzeňských rodáků
Koncert Plzeňské filharmonie z oblíbené koncertní řady Crossover připomene slavné plzeňské rodáky – Karla Gotta, Jiřího Suchého, Josefa Větrovce, Miroslava Horníčka a další. Vzpomínkový populárně zábavný koncert Pocta plzeňským rodákům aneb Místo narození Plzeň nabídne melodie a známé skladby z filmů, televizních seriálů či divadelních představení.
Těšit se můžete třeba na Tmavomodrý svět, Nebe na zemi, Je nebezpečné dotýkat se hvězd, Když máš v chalupě orchestrion, In the Mood, Bugatti Step, Škoda lásky, a ještě mnohem víc.

Diváky určitě pobaví také vzpomínky na jednotlivé plzeňské osobnosti, na jejich osudy i historky z jejich uměleckého a soukromého života. Večer moderuje Martin Pášma, celý koncert řídí šéfdirigent Plzeňské filharmonie Chuhei Iwasaki.

Vstupenky na koncert jsou k dostání na všech prodejních místech Plzeňské vstupenky nebo on-line na www.plzenskafilharmonie.cz.


16/02 / 19:00
Měšťanská beseda
Osudová & Plzeňská filharmonie
Kdo by neznal snad nejslavnější symfonii Ludwiga van Beethovena? V pořadí pátá „Osudová“ symfonie byla v osudových letech druhé světové války znělkou britské stanice BBC. Návštěvníci koncertu uslyší také Serenádu pro tenor, lesní roh a smyčce Benjamina Brittena nebo Ligetiho Concert Românesc. Sólově vystoupí Martin Šrejma (tenor) a Zuzana Rzounková (lesní roh), diriguje Chuhei Iwasaki.


26/02 / 16:30
Český rozhlas Plzeň – Studio S1
Filharmoníček a ztracená písnička
Kluk Filharmoníček jednoho rána zjistí, že se ze světa ztratila písnička o plzeňské věži, co převyšuje kopce, a vydá se ji hledat. Pomůže mu někdo? Najde ji? To se děti dozvědí v rozhlasovém studiu S1 Českého rozhlasu Plzeň. Vhodné pro děti ve věku 3–11 let. V hlavní roli se představí Monika Schullerová, dirigovat bude Valentina Shuklina.

↑ zpět na začátek článku ↑

Plzeňská filharmonie vás zve...

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů