Plzeňská filharmonie vás zve...

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

06/06  /  19:00
Měšťanská beseda
Richard Strauss & Rémy Ballot

Plzeňská filharmonie a francouzský dirigent Rémy Ballot vás srdečně zvou na výjimečný koncert. Zazní lákavá symfonická báseň Život hrdinův Richarda Strausse nebo Kaleidoskop – Variace a dvojitá fuga na vlastní téma pro velký orchestr Heinricha Gottlieba Norena. Jedná se o jedinečnou příležitost tato díla slyšet v Plzni. Orchestr s tímto programem také vystoupí na prestižním festivalu Richard Strauss Tage v německém Garmisch–Partenkirchenu.

 

12/06  /  19:30
Dům hudby
Pražské dechové okteto  

Závěrečný koncert komorní řady Kruhu přátel hudby bude patřit velmi zajímavému nástrojovému obsazení: 2 hoboje, 2 klarinety, 2 fagoty a 2 lesní rohy. V podání Pražského dechového okteta uslyšíme hudbu Wolfganga Amadea Mozarta, Sergeje Prokofjeva, Martina Hyblera nebo Františka Vincence Kramáře. Hoboje: Vladislav Borovka, Lukáš Pavlíček,klarinety: Aleš Hustoles, Kateřina Váchová, fagoty: Pavel Langpaul, Libor Soukal, lesnírohy: Jiří Špaček, Eva Krajhanzlová.

 

13/06  /  19:00
Měšťanská beseda
Andrea Cicalese & Plzeňská filharmonie

Vynikající italský interpret, výrazná osobnost své houslové generace Andrea Cicalese poprvé zavítá do Plzně. V jeho podání uslyšíme krásný houslový koncert Alexandera Glazunova. Hned po přestávce bude následovat Symfonie č. 5 B dur Sergeje Prokofjeva. Koncert řídí šéfdirigent Plzeňské filharmonie Chuhei Iwasaki. Jedná se zároveň o závěrečný koncert sezóny 2023/2024.

 

22/06 / 17:00
Zámek Křimice
Open-air koncert Zámek v proměnách času

V rámci mimořádné koncertní řady Historické reflexe Plzeňská filharmonie odehraje open-air koncert v zámeckém parku v Křimicích. Posluchači se mohou těšit na slavnou Osudovou symfonii Ludwiga van Beethovena, Slavnostní pochod Antonína Dvořáka nebo Maďarskou pastorální fantazii pro flétnu a orchestr v podání prvního flétnisty Plzeňské filharmonie Jakuba Klögnera. Koncert pod taktovkou šéfdirigenta Chuheie Iwasakiho. Vstupenky jsou k dostání na Plzeňské vstupence.

 

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Plzeňská filharmonie vás zve...

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů