Plzeňský betlém

Mázhauz plzeňské radnice nám. Republiky 1, Plzeň
e-mail: telefon:
web: https://www.plzen.eu/

Atmosféra vonící po jehličí a plná očekávání už vládne v mázhauzu plzeňské radnice. Od pátku 4. prosince je v něm k vidění tradiční vánoční výstava, na níž nechybí plzeňský betlém s několika stovkami figurek.

„Mázhauz radnice je vlastně výstavním prostorem, v němž je každý měsíc zahájena nová výstava. Lidé se tu během roku mohou setkat s díly regionálních umělců i dětí, dozvědí se něco z historie města, seznámí se s činností nejrůznějších plzeňských spolků a organizací i s tím, co se v Plzni chystá. Některé výstavy připravují pracovníci Magistrátu města Plzně, jiné zase zástupci spolků a organizací, jež v Plzni působí. A mám radost, že teď už je mázhauz vánočně vyzdoben, jsou v něm umístěny stovky figurek, jež dohromady tvoří plzeňský betlém, a brzo si v něm zřídí svou přepážku vánoční pošťák a bude rozdávat ‚ježíškovská‘ razítka,“ pozval na tradiční vánoční výstavu do mázhauzu radnice primátor města Plzně Martin Baxa.

Výstavu, která potrvá do 8. ledna, připravil magistrátní odbor prezentace a marketingu spolu s organizací Plzeň – TURISMUS a Muzeem strašidel. Na vánoční výstavě jsou také k vidění floristické práce s vánoční tematikou, které vytvořily květinářky z firmy Rosalie květiny, jež se zapojila do projektů #spoluproplzen a Musíme si pomáhat v Plzni.

„Instalace plzeňského betlému nám trvala čtyři hodiny. Vždyť za dvě desítky let se v něm nashromáždilo na osm stovek figurek,“ uvedl Zdeněk Zajíček z Muzea strašidel, které se o plzeňský betlém stará. Dodal, že letos muzeum také vydalo papírový skládací 3D Plzeňský betlém s příběhem, který je k dostání například v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky a v Muzeu strašidel.


↑ zpět na začátek článku ↑

Plzeňský betlém

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů