Plzeňský kraj přeje cyklistům část 2.

Plzeňský kraj – více míst Plzeňský kraj
e-mail: telefon:
web:

Cykloresort Radnicko pro terénní cyklisty i rodinné výlety
V Přírodním parku Horní Berounka a jeho okolí vznikla další z mnoha cyklisticky zajímavých destinací, Cykloresort Radnicko. Společně ji vybudoval Plzeňský kraj a Mikroregion Radnicko. Na své si zde přijdou terénní cyklisté, ale i rodiny s dětmi.

Do resortu vlakem nebo autem
Z Plzně je pro méně zdatné cyklisty nejlepší využít dopravu vlakem, a to spoj Plzeň – Radnice. Nejvhodnější je vystoupit v zastávce Stupno a dál vyrazit na kole k areálu bývalé továrny Ultramarínka, který je postupně přebudováván na místo k aktivnímu trávení volného času. Pokud využijete dopravu vlastním vozem, dojeďte až do Břas. Tady je možné auto nechat na parkovištích, která jsou součástí Ultramarínky. Využít můžete také parkoviště v Újezdu u Svatého Kříže či parkoviště resortu Darovanského dvora. Tady se navíc můžete před cestou občerstvit nebo využít ostatních zdejších služeb.

Areál Ultramarínka je jedním z nástupních míst cykloresortu. Najdete zde asfaltový Pumptrack, Skill lajnu pro nácvik techniky jízdy na horském kole, in-line dráhu, workoutové hřiště nebo disk golf. Budují se tady také hřiště na volejbal. Dalším nástupním místem je areál koupaliště v Újezdě u Svatého Kříže. I zde je Pumptracková dráha, Skill lajna pro nácvik dovedností jízdy na horském kole, dětské hřiště a restaurace.   
 
Tři okruhy, singletracky i tratě pro MTB
Samotný cykloresort tvoří tři základní, na sebe navazující, obousměrné okruhy o délce 7 km. Jsou značeny jako modrý, žlutý a zelený. Všechny jsou konstruovány jako trasy nejmenší náročnosti, vhodné pro rodiny s dětmi a méně zdatné cyklisty. Dále slouží jako cesty k trailům vyšší obtížnosti a jako návratové a propojovací cesty mezi jednotlivými částmi destinace Cykloresort Radnicko. Modrý okruh vede okolo Břas, žlutý okolím Vranovic a zelený okolím Újezda u Svatého Kříže. Ten zároveň slouží k propojení Radnic a druhé etapy výstavby v polesí Kamenec.

Pro horská kola je zde 6 km dlouhý systém technických tratí, který bezprostředně navazuje na areál Ultramarínky. Nesmíme zapomenout také na 11 km jednosměrných stezek pro cyklisty tzv. singletracků, které se nacházejí především u Újezda u Svatého Kříže. Jsou rozděleny podle obtížnosti na lehčí pro malé děti až po náročné pro zdatné cyklisty.

Projekt je stále ve výstavbě. Již nyní je vybaven navigačním systémem a probíhá osazování informačními tabulemi. Ve druhé etapě přibude nástupní místo v Radnicích a okolí Městského rybníka i nové singletraily v prostoru polesí Hrádek. Už nyní je město Radnice s projektem propojeno prostřednictvím zeleného okruhu. Zajímavá je například také možnost při příjezdu vlakem vystoupit ve Stupně, projet si celý Cykloresort Radnicko a odjet z Radnic.

↑ zpět na začátek článku ↑

Plzeňský kraj přeje cyklistům část 2.

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů