Plzeňský kraj přeje cyklistům část 3.

Plzeňský kraj – více míst Plzeňský kraj
e-mail: telefon:
web:

Z Plzně do Brd i na Vodní hamr Dobřív a Padrťské rybníky
Zajímavým tipem pro cyklisty je nadregionální cyklotrasa č. 31, která vede ze Štruncových sadů v Plzni na Božkovský ostrov, kde lze také zaparkovat auto a pokračovat dále směrem na Plzeň-Koterov. Cyklotrasa pokračuje dál loukami kolem řeky Úslavy, lávkou přes řeku se pak cyklisté dostanou do Starého Plzence po asfaltové stezce. Přes most projedou na louku směrem k Sedlci, skrze zdejší chatovou osadu vyjedou po silnici č. 183 do Šťáhlav a pokračují k parkovišti zámku Kozel. Po silnici a přes řeku Úslavu lze potom jet ve směru na Nezvěstice, kde cyklotrasa pokračuje kolem kostela Všech svatých a luční cestou k lávce opět přes řeku Úslavu. Po jejím překročení už navazuje samostatná cyklostezka do obce Žákava. Trasa pokračuje směrem na Štítov, kde se napojuje na již vybudovanou cyklotrasu č. 315, která vede až do Spáleného Poříčí. Zde cyklotrasa odbočuje k rybníku Hvížďalka a samostatnou stezkou vyústí k silnici I/19 před Hořehledy. V Hořehledech za rybníkem navazuje na cyklostezku vinoucí se po trase Hořehledy–Těnovice. V Těnovicích opět navazuje samostatná cyklostezka do Číčova a odtud pak přes Hořice do CHKO Brdy.

Využití cyklobusů
Méně zdatní cyklisté mohou na trati Plzeň–Brdy využít cyklobusy. Je ale také možné jet cyklobusem do obce Žákava, na kole pak úsek Žákava–Číčov a odtud cyklobusem zpět.

Zajímavosti na trase
Z Hořic na Kuřkovskou mýť lze odbočit na Míšovskou cestu, která cyklisty dovede na hráz horního Padrťského rybníka. Zdatní cyklisté se mohou vypravit ještě na Nepomuk a dále samotným srdcem CHKO Brdy. Cyklisté méně zdatní pokračují asfaltovou cestou s žulovými přejezdy, která je lemovaná lukami Padrtí a četnými tůňkami, přes lesní cesty Vlásenka a Josefka až k Cihelskému a Dvorskému rybníku. Trasa vede až k Dobřívi, kde najdete nově zrekonstruovaný vodní hamr Dobřív. Odtud plynule navazuje značená mezinárodní cyklotrasa CT3, která vede podél říčky Klabavy až do Hrádku, Kamenného Újezdu a dále pak již po samostatné cyklostezce do Rokycan. Odtud je pak možné se vrátit zpět do Plzně. Projíždí se kolem Ejpovického jezera a přímo kempem Diana.

Podrobnější informace ke konkrétní cyklotrase s tipy na výlety v okolí, cyklistickou mapu, GPS souřadnice a hodnocení trasy dle náročnosti najdete na webových stránkách www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety

↑ zpět na začátek článku ↑

Plzeňský kraj přeje cyklistům část 3.

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů