Plzeňský Prazdroj otevřel v Pivovarském muzeu Pivotéku

Pivovarské muzeum v Plzni Veleslavínova 6, Plzeň
e-mail: reservations@asahibeer.cz telefon: +420 377 062 888
web: http://www.prazdrojvisit.cz/prohlidky/prohlidka-pivovarskeho-muzea/

Unikátní Pivovarské muzeum v Plzni, které sídlí v původním právovárečném domě z 15. století, se rozrostlo o novou Pivotéku. Plzeňský Prazdroj ji otevřel v prostorách zrekonstruované recepce muzea a milovníkům piva nabízí téměř 140 druhů piv z více než 25 pivovarů z celé České republiky – od ležáků přes ALE, IPY, Stouty, kyseláče až po piva stařená v sudech po nejrůznějších destilátech.

„Pivotéka nabízí 140 druhů piv z 25 pivovarů z celé republiky!“

„Pivovarské muzeum, jediné svého druhu u nás, atraktivní formou přibližuje celou historii piva, od středověku až po současnost. Je tedy také ideálním místem pro prezentaci toho nejlepšího z aktuálních trendů v tuzemském pivovarnictví. Chceme lidem ukázat rozmanitost pivního trhu v České republice a pomoci jim zorientovat se v pivních stylech,“ říká ředitel oddělení turismu Plzeňského Prazdroje Rudolf Šlehofer.

Pivotéka navazuje na stále rozsáhlejší síť specializovaných restaurací a barů s pivními speciály v Plzni a její sortiment sestavuje plzeňský domovarník Štěpán Kozlík ve spolupráci s týmem plzeňského minipivovaru Proud. Chce podpořit také komunitu domovarníků. Bude se podílet na organizaci pravidelných srazů a tematických besed a uvažuje se i o prodeji základních domovarnických surovin.

Nová Pivotéka v Pivovarském muzeu nabízí nejen pestrou škálu piv v lahvích i plechovkách, ale také tematickou literaturu a nejrůznější stylové dárky nebo degustační sklenice. Mezi speciály a novinkami z tuzemského pivního trhu jsou v Pivotéce zastoupeny již zavedené minipivovary Clock, Zichovec nebo Matuška, ale i novější řemeslné pivovary jako třeba Libertas, Černý Potoka, Sibeeria, Obora a další. V předvánočním čase jsou navíc k dispozici i speciální dárková balení, která potěší nejednoho milovníka piva. Pivotéka je otevřená každý den od 10 do 18 hodin.

Pivotéka v Pivovarském muzeu
Veleslavínova 58, Plzeň
Otevírací doba: denně 10:00–18:00 hod.
Tel.: 377 235 574
Email: pivoteka@asahibeer.cz
FB: Pivotéka v Pivovarském muzeu
IG: @plzenska_pivoteka

↑ zpět na začátek článku ↑

Plzeňský Prazdroj otevřel v Pivovarském muzeu Pivotéku

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů