Podcasty Plzeňského kraje

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Plzeňský kraj se může pochlubit dlouhou řadou zajímavých rodáků, kteří se zapsali do dějin, stejně jako se může pochlubit spoustou akčních a pozoruhodných lidí, kteří tu žijí a přetvářejí svět kolem sebe. Jedny i druhé představují Podcasty Plzeňského kraje. Markéta Čekanová si se svými hosty povídá o jejich práci, pocitech či myšlenkách, o životě i o jejich pohledu na svět. A hlavně bere posluchače do sfér, které by jinak nejspíš nenavštívili a otevírá jim nové obzory. Pokud i vy máte ve svém okolí nějakého zajímavého člověka, kterého by podle vás měli poznat i další lidé, napište o něm na e-mail podcasty@plzensky-kraj.cz a třeba bude hostem některého z dalších dílů. Všechny podcasty si můžete poslechnout na stránce https://podcastyplzenskehokraje.podbean.com, YouTube, ale i v aplikacích Spotify nebo Apple či Google podcastech.


Lubomír Brabec / kytarista
V květnu oslavil tento plzeňský rodák sedmdesáté narozeniny. Na svůj věk se ale prý necítí. Jak se podle něj mění svět a proč si myslí, že je vše čím dál povrchnější? Jak vypadá autor – podvodník a proč je řemeslo grunt? Nejen o tom mluvil v Podcastu Plzeňského kraje. Došlo ale i na jeho vztah k rodnému kraji nebo na novou knihu, což je kuchařka plná vzpomínek.


Linda Šimonová / projektová manažerka VR pro školy
I do škol proniká virtuální realita. Díky ní se děti podívají do vlastního těla, na vzdálené planety nebo hluboko do historie. Nejde ale jen o samoúčelné hraní. Je to naopak velmi užitečný pomocník: děti si to všechno doopravdy prožijí a odnesou si tak z výuky mnohem víc. O virtuální realitě ve školách si Markéta Čekanová povídala s Lindou Šimonovou, projektovou manažerkou projektu VR pro školy. Řeč se dokonce stočila i k tomu, jak virtuální realita navazuje na Járu Cimrmana.


Marcel Klaus / podnikatel roku 2022
Příběh Marcela Klause, držitele titulu Podnikatel roku 2022 Plzeňského kraje, připomíná v mnohém román nebo filmový scénář. Na začátek podnikání si šel po maturitě vydělávat k pásu do Německa. První strojní vybavení získal z části na leasing a z části mu ho musel vyrobit strýček, protože víc peněz už mladému klukovi banka nepůjčila. Dnes má největší firmu svého druhu u nás a s láskou pečuje i o místo, kde působí. Je přesvědčen, že by velká firma měla být živoucí součástí své lokality a stejně tak si myslí, že je nezbytné, aby zaměstnanci byli v práci spokojení. Poslechněte si příběh člověka, který umí být svým přístupem velmi inspirativní.


Tereza Krejčiříková / fotbalistka
„Divákům se na ženském fotbale líbí, že tolik nesimulujeme a že je to víc fotbal,“ říká záložnice české reprezentace Tereza Krejčiříková. Protože se toho však o ženském fotbale obecně ví mnohem míň než o tom mužském, není ani ona tak slavná jako jsou její mužské protějšky. Markétu Čekanovou proto zajímalo, jestli se ženský fotbal liší od mužského v pravidlech, jak se ženám proniká do mužského světa, nebo jaké jsou top ženské světové týmy. Bavily se ale i o tom, jak těžké bylo pro dívku ze slávistické rodiny nastoupit do Sparty, jaké má Tereza předzápasové rituály, nebo kdo by byl v její jedenáctce snů.

↑ zpět na začátek článku ↑

Podcasty Plzeňského kraje

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů