Podzim v Besedě

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Září plné novinek! Pojďte do kina, než to zakážou
Filmové září se ponese v duchu takové malé přehlídky. Kino Beseda zařadilo do programu filmy, které kvůli pandemii koronaviru odložily svou premiéru, anebo je v době covidové kvůli omezením nemohlo zhlédnout tolik diváků.
Dlouho očekávaný film Zátopek režiséra Davida Ondříčka, věnovaný nejen sportovnímu, ale i životnímu příběhu jednoho z největších světových atletů všech dob, čtyřnásobného olympijského vítěze, Emila Zátopka, je na programu v září hned třikrát – 2., 9. a 15. září. S koncem léta uvede do kin svůj nový film Cesta domů (22. 9.) režisér Tomáš Vorel. Snímek navazuje na Vorlovy filmy Cesta z města a Cesta do lesa, vytvoří z nich uzavřenou trilogii a završí osudy všech stěžejních postav. A těšit se můžete i na nejnovější film režiséra Jana Prušinovského. Na vztahovou romanci Chyby mapující vztah dvou zamilovaných si můžete do Kina Beseda zajít 16. září. V září vás pobaví film Prvok, Šampón, Tečka a Karel (13. a 20. 9.), který Patrik Hartl natočil podle svého stejnojmenného knižního hitu.

Dojde i na filmy se štítkem „made in 2020“. O vaši filmovou přízeň se budou ucházet Bábovky (1. 9.) natočené podle knižního bestselleru spisovatelky Radky Třeštíkové, či tragikomedie Muž se zaječíma ušima (6. 9.) s Miroslavem Krobotem v hlavní roli.

Ze zahraničních filmů Kino Beseda v září promítne výjimečný příběh životní cesty legendární hudební hvězdy Arethy Franklin Respect (8. 9.), užít si můžete nezapomenutelnou show ze dvou přelomových koncertů britské rockové legendy Oasis z 10. a 11. srpna 1996 v Knebworthu – Oasis Knebworth 1996 (23. 9.) a program zakončí drama Klícka (30. 9.), v němž kvůli byznysu obchodník Jude Law přestěhuje celou svou rodinu z USA do Londýna. Věci se ale brzy vymknou kontrole a rodinná idyla začíná vrzat stejně jako prkna staletého domu.

12/10  /  19:00
Cestujte s Besedou
Írán není arabská země, v Íránu jsou Peršané. V zemi je klid, i když mnozí stále považují Irák za Írán. Hory jsou krásné a výstup na Damavand je jedinečný. Velkou kapitolou je íránská gastronomie. Na skok do Íránu vás vezme Karel Wolf.

25/10  /  17:00 a 20:00
Sklepáci se vrací
Besídka divadla Sklep nebude v Měšťanské besedě chybět ani na podzim! A protože v Besedě vědí, že Sklepáky máte fakt rádi, můžete si jejich Besídku 25. října střihnout hned dvakrát – od 17:00 a od 20:00 hod. A pozor, vstupenek již moc nezbývá.

15/11  /  19:00
Má vlast, jak ji neznáte
Věděli jste, že sám Bedřich Smetana upravil svou symfonickou báseň Má vlast pro čtyřruční klavír? A právě v této úpravě můžete nejpopulárnější české romantické hudební dílo slyšet v polovině listopadu v Měšťanské besedě. Za klavír usedne duo vynikajících klavíristů, Renata a Igor Ardaševovi.

16/11  /  19:00
Vánoce s Hradišťanem
Vánoční koncert Jiřího Pavlici s Hradišťanem už v půlce listopadu? Proč ne! 16. listopadu se v Měšťanské besedě můžete těšit nejen na koledy a vánoční písně, ale také na zajímavý mix žánrů.

06/12  /  19:00
Zažili jsme to všichni
Scénky a hudební čísla propojuje jediné téma: vztah muže a ženy. Od prvních žhavých schůzek a příprav na ně, přes budování vztahu, svatbu, manželství, problémy s tchyní a tchánem, problémy s dětmi, únavu ze stereotypu, až po vztahy v pozdním věku. Některou ze situací na jevišti už jste jistojistě zažili a právě v tom tkví obrovský divácký úspěch hudební komedie Miluju tě, ale…

24/01  /  19:00
Pořádně zamotaná komedie
Bez obřadu se můžete dát zpopelnit, ale ne vdát se. To si myslel leckterý z aktérů brilantní francouzské situační komedie Svatba bez obřadu. Vše naruby ale převrátí sympatický pojišťovací agent, nervózní milionář Leonard a hlavně – manželka, které v rukou zůstaly rodinné akcie.

20/02  /  14:00
Dovádění s Michalem
Michal si myslí, že už je moc velký na to, aby si hrál s dětmi, ale jeho „plyšáci“, největší mazlíčci, ho přesvědčí o tom, že z malého kluka ještě nevyrostl a hrát si může klidně dál. V představení uvidí děti skutečné hračky, oblíbené plyšáky, do kterých se zamilují nejen ony, ale také jejich rodiče.


↑ zpět na začátek článku ↑

Podzim v Besedě

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů