Podzim v Prazdroji

Plzeňský Prazdroj U Prazdroje 7, Plzeň
e-mail: reservations@asahibeer.cz telefon: +420 377 062 888
web: https://www.prazdrojvisit.cz/

Ani s blížící se zimou se pivovar a jeho kulturní stánky neukládají k zimnímu spánku. Na nadcházející týdny tu chystají hned několik akcí, které byste si určitě neměli nechat ujít. Pivovarské muzeum v Plzni zve na výstavu věnovanou fenoménu stolních společností nebo na sobotní tvůrčí dílny s tematikou starých řemesel. V pivovaru se bude tančit electroswing, a Národní tým kuchařů tu bude vařit své olympijské menu. Více informací  o  akcích najdete na www.prazdrojvisit.cz.

Výstava v Pivovarském muzeu v Plzni: Zaniklý svět stolních společností
Až do 1. května zve Pivovarské muzeum do zaniklého světa stolních společností,
tedy do jakési sociální sítě, která fungovala před sto lety. Výstava vznikla ve spolupráci se Západočeským muzeem a pivovarským a městským archivem. Na světlo vyšly klenoty připomínající schůzky štamgastů, z nichž postupně vyrostly stolní společnosti a následně spolky a další podhoubí komunální politiky. Scházely se tu osobnosti ze světa umění, ale i úředníci, živnostníci a další. Na přelomu 19. a 20. století fungovalo v Plzni několik stolních společností, po nichž zůstala řada pozoruhodných historických dokumentů.

Podzimní inspirace v Pivovarském muzeu
Každou sobotu od 5. listopadu do 3. prosince probíhají v Pivovarském muzeu oblíbené tvůrčí dílny.
Při prvním setkání se zájemci na chvíli stanou tkalci a provazníky, vyzkoušejí si výrobu pytlů a pletení provazů a tašek. O týden později se mohou těšit na stavění pivního sudu a práci se dřevem. Třetí sobota bude patřit pivním lahvím. Účastníci workshopu si je budou moci ozdobit drátováním či barvami nebo si na ně nechají vygravírovat vlastní text. Poslední z tvůrčích dílen pak bude zasvěcena řemeslu kovářskému a drátenickému. Vstupné na první workshop činí 100 Kč pro dospělého a 50 Kč pro děti, studenty a seniory. Každý další workshop pak návštěvníky vyjde na 50 a 20 korun.

Na cyklus Podzimních inspirací naváže během adventu populární Soutěž o nejkrásnější perníček. Soutěžní kousky budou lidé moci přinášet do Pivovarského muzea od 26. listopadu do 21. prosince.

Národní tým kuchařů a cukrářů ČR vaří v Plzeňském Prazdroji
Přijďte si 22. listopadu pochutnat na olympijském menu, kterým Národní tým kuchařů a cukrářů ČR reprezentoval Českou republiku na kuchařské olympiádě v Erfurtu.
Olympiáda se koná každé čtyři roky za účasti více než 35 národních týmů. Inspirací pro to české byla doba Karla IV.
Večer zahájí manažer Národního týmu Tomáš Popp. Vzápětí sládek Plzeňského Prazdroje slavnostně narazí soudek nefiltrovaného piva Pilsner Urquell a zahrají hudebníci Plzeňské filharmonie. Cena tříchodového olympijského menu včetně nápojů je 1 350 Kč.
Vstupenky můžete zakoupit v dárkové prodejně na nádvoří Plzeňského Prazdroje.

Electroswingový večer Bonjour Plzeň!
Festival Bonjour Plzeň! letos uzavře 5. listopadu electroswingová party v pivovaru.
V jejím úvodu proběhne malý kurz swingu a v devět hodin to tu už rozbalí francouzský DJ Tetro a jeho český kolega Swing Garden. Vstupné 100 Kč a doporučený dress code jsou třicátá léta.

TIP
Vlastníte Plzeňskou kartu? Navštivte Pivovarské muzeum v Plzni a Plzeňské historické podzemí s 50% slevou. Využijte speciální nabídku, která platí od 1. listopadu do 31. března po předložení Plzeňské karty na recepci Pivovarského muzea v Plzni. Více informací na  www.prazdrojvisit.cz v sekci Kalendář akcí.

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Podzim v Prazdroji

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů