Polské dny

Plzeň - více míst Plzeň
e-mail: telefon:
web:

KONCERTY

11/08
Šafaříkovy sady
Skupina Coals
Z polského Slezska na festival Inspiral Garden přijíždí duo Coals a potěší všechny, kteří mají rádi melancholickou elektroniku s dívčím vokálem. Vstup volný.
Koncert se koná v rámci cyklu polských kulturních akcí PL in Plzeň, který pořádá Polský institut v Praze ve spolupráci s městem Plzeň.

30/08 / 18:30
Stará synagoga
Karolina Cicha / Karaimská hudební mapa
Zpěvačka, skladatelka a multiinstrumentalistka Karolina Cicha se zaměřuje na hudbu etnických menšin severovýchodního Polska, své projekty už představila na nejvýznamnějších světových festivalech world music včetně nejznámějšího Womexu. Nejnověji se věnuje také hudbě nejmenší polské menšiny: Karaimů, kteří žijí na polském území už 600 let. Tatoetnicko-náboženská menšina pochází z Krymu a jejich náboženstvím je odnož judaismu. Jejich hudba má kosmopolitní charakter – Karaimové ve svých písních často využívali melodie zemí, v nichž žili.
Koncert se koná v rámci cyklu polských kulturních akcí PL in Plzeň, který pořádá Polský institut v Praze ve spolupráci s městem Plzeň.

VÝSTAVY

23/08–12/09
Prostor U Zvonu;
Ukrajinský svět Marie Prymačenko
Polské instituce se zapojují do záchrany ukrajinského národního dědictví ohroženého ruskou agresí. Výsledkem polských aktivit je i venkovní výstava představující tvorbu ukrajinské lidové malířky a přední představitelky naivního umění Marie Prymačenko (1918—1997). Výstava se koná v rámci festivalu Kulturní léto Západočeské galerie s Pivotečkou.
zahájení výstavy 30. 8. v 17:00 hod.
Výstava se koná také v rámci cyklu polských kulturních akcí PL in Plzeň, který pořádá Polský institut v Praze ve spolupráci s městem Plzeň.

12–26/09
Náměstí Republiky
K Baltu! Poznejte polské Pomoří
Písečné pláže, křižácké hrady a moderní muzea — to všechno najdete na jednom místě u polského Baltu. Výstava představuje zajímavosti Pomoří — Trojměstí, které tvoří hanzovní Gdaňsk, modernistická Gdyně a přímořské letovisko Sopoty; tipy na výlety nebo cenné přírodní lokality.
Výstava se koná také v rámci cyklu polských kulturních akcí PL in Plzeň, který pořádá Polský institut v Praze ve spolupráci s městem Plzeň.


FILMY

20/09 / 17:00
Měšťanská beseda
Polský filmový večer ve Filmovém klubu Plzeň
Ve Filmovém klubu Plzeň se budou promítat dva filmy inspirované skutečnými událostmi — jejich děj se odehrává v odlišných historických momentech, ale spojuje je téma spravedlnosti. Filmy 25 let neviny a Nezanechat stopy doplní také diskuse o současné polské
kinematografii.
Polský filmový večer se koná také v rámci cyklu polských kulturních akcí PL in Plzeň, který pořádá Polský institut v Praze ve spolupráci s městem Plzeň.

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Polské dny

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů