Poslední únorovou neděli vyženeme z Plzně zimu!

ZOO Pod Vinicemi 9, Plzeň
e-mail: zoo@plzen.eu telefon: +420 378 038 325
web: http://www.zooplzen.cz

Únor má být podle dlouhodobé předpovědi nejmrazivějším měsícem letošní zimy. Ale tradice se mají dodržovat. Takže i letos se bude poslední neděli tohoto měsíce, tedy 24. 2., vyhánět zima z plzeňského dolíku. Alespoň tak si to předsevzali organizátoři jubilejního X. ročníku této oblíbené taškařice. A věří, že jim v tom veřejnost, určitě již natěšená na jaro, pomůže. Vždyť v pondělí začínají na Plzeňsku jarní prázdniny!
Rozpustilé Vyhánění zimy začne i letos ve 14 hodin před 7. základní školou v sídlišti Vinice. Odsud se maškarní průvod společně s přihlížejícími přesune na statek Lüftnerka. Zde budou připomenuty některé staré lidové zvyky spojené se zimou a předjařím. Především bude setnuta hlava línému (slaměnému) kohoutovi. Také se tady mezi sebou nemilosrdně utkají Zimomilci s Jaromilci. Ještě se nikdy nestalo, aby nevyhráli ti druzí!
Další zastávka bude přibližně kolem 15. hodiny u Kalikovského mlýna. Dětem cestu zpříjemní svezení na pivovarském voze taženém koňmi a vezoucím něco na zahřátí. Vůdčí postava průvodu Jaromil X. zde pronese svoji hlavní řeč a vyhlásí a odmění nejvtipnější masky. Ceny budou letos prémiové – jak se sluší na jubilejní ročník! Zejména tu však vzplane a pro jistotu bude ještě utopen symbol zimy – Morana. Odpolední program uzavře před radnicí soutěžní pojídání masopustních koblih Plzeňský koblížek o titul koblížkového krále a prince.      
Vyhánění zimy z plzeňského dolíku je první letošní akcí v rámci celoročního víkendového a svátečního doprovodného programu v Zoologické a botanické zahradě města Plzně finančně podpořeného Plzeňským krajem.

PROGRAM:

ZOO
Pod Vinicemi 9, Plzeň, tel.: 378 038 325, po–ne 9–17 hod., www.zooplzen.cz
24. 2. 14:00 Vyhánění zimy z plzeňské kotliny – seřadiště maškarního průvodu
                       je před 7. základní školou na sídlišti Vinice
           14:30 První zastávka maškarního průvodu, statek Lüftnerka
           15:00 Druhá zastávka maškarního průvodu, u Kalikovského mlýna
           16:00 Veselí před radnicí

↑ zpět na začátek článku ↑

Poslední únorovou neděli vyženeme z Plzně zimu!

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů