Predator Challenge

NC Borská pole U letiště 2/1074, Plzeň
e-mail: dotazy@iborskapole.cz telefon: +420 377 421 986
web: http://www.iborskapole.cz/

Pokořit vlastní limity, otestovat odvahu i vůli a odhodlání. To slibuje extrémní závod Predator Challenge, který se po roce opět vrací do Plzně. O víkendu 25. a 26. června vyroste před Nákupním centrem Borská pole jedinečná trať z dílny tvůrců legendárního Predator Race. Loňský premiérový ročník nalákal na Borská pole stovky odvážlivců.
„Úspěch prvního ročníku byl ohromný. I když se jedná o skutečně extrémní závod, ukázalo se, že milovníky adrenalinu to táhne. Na trať se vydaly stovky nadšenců a právě úspěch premiérového ročníku je důvodem, proč jsme se rozhodli jít do toho znovu. Ačkoliv se jedná o organizačně a samozřejmě i finančně velmi náročnou záležitost, chceme to lidem opět dopřát. V rámci republiky je to opravdu jedinečná záležitost,“ říká k novému ročníku manažer NCBP Jan Lisý.

To, že Predator Challenge je mimořádnou výzvou, je jasné už ze samotné koncepce trati. Závodníci musí v časovém limitu zdolat stometrový úsek, který je protkán důmyslnými a velmi náročnými překážkami. Nechybí lanové prvky, překážky ze dřeva, ze železa, nahnuté plošiny a další extrémní vychytávky. Lahůdkou je takzvaná megavlna, tedy tradiční překážka Predator Race. „Jde samozřejmě o extrémně náročný závod. Unikátní je ale také v tom, že nerozhoduje výhradně jen síla. I když každá překážka má svá pravidla, závodníci musí v mnoha ohledech zapojit i fantazii a invenci, mohou zvolit různé způsoby zdolání. Mnohdy tak může nápad překonat sílu,“ říká Jiří Pěč z produkce závodu.

„Predator Challenge zpět v Plzni! Extrémní výzva pro skutečné borce.“

Ačkoliv závod slibuje velké klání, rozhodně není určený jen pro profesionální sportovce. Na trať si může troufnout každý průměrně trénovaný člověk, který se nebojí fyzické zátěže a má chuť otestovat své limity a hranice. Závod je otevřený jak pro muže, tak pro ženy.

Registrovat se zájemci mohou již teď, na stránkách www.iborskapole.cz.   

Každý milovník sportovních výkonů i adrenalinu zná ten pocit z překonání sám sebe. I to je cílem obdobných závodů. Tentokrát ovšem nebudou chybět ani velmi lákavé price money a spousta dalších cen.

Loňský Predator Challenge nalákal na Borská pole kromě stovek závodníků i úctyhodný počet diváků. „Závod je divácky velmi atraktivní. Lidé znají podobné závody z televize, vidět to na vlastní oči je samozřejmě úplně jiný zážitek,“ říká Jiří Pěč.

Predator Challenge bude také v letošním roce rozdělený do dvou dnů. První den, sobota, bude ve znamení kvalifikace. Ta bude jako obvykle sítem pro nedělní finále. Nabídne polovinu z celkového množství překážek. Na finálovou plnou trať se tak dostane výběr až těch nejlepších.
Pro diváky podél trati vyrostou po obou stranách tribuny, ze kterých budou mít parádní výhled přímo na urputná a mnohdy velmi dramatická klání. Chybět nebude ani zázemí pro diváky, kde si budou moct dopřát oddych od vypjatých okamžiků na trati a osvěžit se.

„Po loňských zkušenostech věříme, že i tentokrát si Predator Challenge najde své fanoušky nejen z řad závodníků, ale i diváků. Ze široké škály akcí, které se na ploše před Nákupním centrem Borská pole tradičně v průběhu roku odehrávají, se právě tento závod stal okamžitě hitem. Už nyní máme informace, že přihlášeny jsou stovky závodníků. Osobně si tak myslím, že se zde rodí nová tradice těchto v republice unikátních závodů a v budoucnu se startovní listina ještě rozroste,“ uzavírá Jan Lisý.

 

Počet závodníků v roce 2015:     230
Závod dokončilo:         21
Počet překážek v roce 2016:     8
Nové překážky:             3
Délka Tratě:             97m

Stavba tratě bude trvat:     7 dní
Na stavbu tratě bude spotřebováno:
12 tun železa
8 kubíků dřeva
480m provazů

Price money pro výherce: 30 000 Kč
1.    Místo ženy – 10 000 Kč
2.    Místo ženy –   4 000 Kč
3.    Místo ženy –   1 000 Kč

1.    Místo muži – 10 000 Kč
2.    Místo muži –   4 000 Kč
3.    Místo muži –   1 000 Kč


 

↑ zpět na začátek článku ↑

Predator Challenge

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů