PUTOVÁNÍ DOBRÉHO HANSE BÖHMA EVROPOU

Divadlo Alfa Rokycanská 7, Plzeň
e-mail: info@divadloalfa.cz telefon: +420 378 038 464
web: http://www.divadloalfa.cz/

Jak mám poznat dobro a zlo, když věřím svým vychovatelům? Doma sice mluvíme francouzsky, německy a česky, protože rodiče i služky pocházejí z různých jazykových prostředí. Ale na táboře, kam rád jezdím, mi říkají, že nejlepší jsou Němci a ostatní jsou podřadní. A jsou to navíc praví chlapi a tak se nám věnují!
Mladistvý sudetský Švejk musí do války a v hlavě má pořádný maglajz. Jenže doba je neúprosná – musí se rozhodovat teď hned. A jeho rozhodnutí mohou znamenat život nebo smrt pro něj i pro lidi, které potkává. Ještěže umí jazyky! Hlavně češtinu! Takový nesvětový jazyk a může pomoci uniknout o vlásek zajetí a smrti.
Ne-hrdina z malé obce na západě Čech (Holýšov) se prodírá válečnou Evropou a ani po válce se jeho situace nepřestává komplikovat. Co nás formuje? Čeho jsme schopni vedeni pudem sebezáchovy? Jak silné jsou naše vnitřní mravní imperativy? Divadelní příběh inspirovaný skutečným příběhem.
Inscenace vzniká jako součást evropského projektu pod vedením nového uměleckého šéfa Tomsy Legierskiho a dramaturgyně Petry Kosové. Tvůrčí tým doplňuje hudebník Jan Čtvrtník a scénograf Karel Czech, který v posledních letech spolupracuje s Divadlem Alfa pravidelně (Alfa farma, Jako knoflík v hlavě nebo Spáčka a vřeteno). Inscenace je určena dětem a dospívajícím 2. stupně ZŠ a studentům středních škol – a také dospělým.

PUTOVÁNÍ DOBRÉHO HANSE BÖHMA EVROPOU

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů