Říjen, listopad a prosinec v Měšťanské besedě

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Tahákem říjnového programu bude očekávaný celovečerní dokumentární film Karel (15., 19., 21., a 26. 10.), který přináší ojedinělý pohled do soukromí a do duše Karla Gotta. Režisérka Olga Malířová Špátová natáčela s Karlem Gottem po dobu celého jednoho roku a díky jeho upřímné otevřenosti vznikl nezvykle osobní až intimní pohled na život slavného zpěváka. Režisérka vstoupila se svou kamerou tam, kde sláva končí a kde se z fenomenálního Zlatého slavíka stává pouze Karel, nadšený malíř, milující manžel a táta svých dcer.

„V říjnu dorazí do kin Karel i Bábovky!“

S říjnem vtrhnou do kin i Bábovky (5., 14. a 29. 10.). Komedie mapuje současné partnerské i rodinné vztahy, ukazuje zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás.
Ze zahraničních novinek se můžete těšit na drama režiséra Françoise Ozona Léto 85 Léto 85 (12. 10.), které vás zavede na francouzské pobřeží v Normandii, kde si šestnáctiletý Alexis užívá léta plného plaveb na moři, výletů na motorce, svobody a poznávání dospělého světa. Něco se však zvrtne a Alexis se stává hlavním podezřelým v policejním vyšetřování. V rodinném snímku Pinocchio (18. 10.) opět ožije dřevěná loutka a zažije nespočet napínavých dobrodružství.
A pokud jste ještě nestihli, stále v Kině Beseda můžete vidět novinku Agnieszky Holland Šarlatán (1. a 8. 10.) a také příběh Václava Havla nazvaný jednoduše Havel (7. 10.).


Šedifka slaví v Besedě
Málokdo říká plzeňskému skladateli nezapomenutelných písniček, muzikantovi, skvělému kytaristovi, řezbáři a trampovi Bohumilu Röhrichovi jinak než Šedifka.
Na podzim oslaví významné jubileum a jak ho lépe oslavit než koncertem v Měšťanské besedě. Je jasné, že mu 9. listopadu do Měšťanské besedy přijde popřát spousta přátel, takže na téhle narozeninové party byste neměli chybět.


03/11  /  18:00
Co se děje se světem?
Každých několik desetiletí probíhá v euro-americké civilizaci nějaká velká změna, po které platí poněkud jiná politická a zejména ekonomická pravidla a společnost se posune do nového pole stability. Nad tím, co se to děje se světem, bude v Měšťanské besedě dumat (nejen) popularizátor vědy Václav Cílek.

05/11  /  19:30
Zpívající herečky
Jaké jsou všední dny i sny, prožité lásky a zklamání dvou hereček Tatiany Dykové a Kláry Trojanové? To zjistíte už na začátku listopadu v Měšťanské besedě. Obě herečky s nadhledem, humorem a sebeironií budou probírat nejrůznější situace a nečekané zvraty v životě člověka, který je na jedné straně umělec a na druhé straně obyčejný člověk. Navíc obě herečky budou nejen vyprávět, ale i zpívat.

29/11  /  19:00
Protiklady se přitahují?
Popudlivý Skot John a stále nervózní Angličanka Maude – už to by samo o sobě stačilo na parádní taškařici. A teď si představte, že tahle rozháraná dvojka se setká na svatbě a poté je svede dohromady prosba novomanželů, aby pro ně vyzvedli v Kalifornii novorozeně, které se rozhodli osvojit. John a Maude nakonec v komedii Be my baby zjistí, že jim to docela klape.

06/12  /  19:00
Velvyslanci bude u nás horko
Záletný americký velvyslanec ve Velké Británii se v Besedě na začátku prosince pořádně zapotí. Své ženě Lois totiž řekne, že odjíždí na víkend hrát golf, ale jakmile za ní zaklapnou dveře, Harry si doma dá dostaveníčko s přitažlivou sousedkou Marianne. Zamilovaný sukničkář Lukáš Vaculík vás pobaví 6. prosince.

07/12  /  19:00
Komedie u jezera
Romantická komedie Na Zlatém jezeře v hlavních rolích se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem na začátku prosince upřímně dojme i pobaví. Na březích Zlatého jezera tráví léto starší manželé – věčně brblající, nepraktický a stále zapomínající profesor v penzi Norman a jeho chápající žena Ethel, která se stará o muže i domácnost s neutuchajícím půvabem a noblesou.

21/12  /  19:00
Vánoce s Kamilem
3 dny před Štědrým dnem zahraje v Měšťanské besedě své hity Kamil Střihavka. Svým plzeňským fanouškům nadělí vánoční dárek – své písně představí ve vánočním hávu.




↑ zpět na začátek článku ↑

Říjen, listopad a prosinec v Měšťanské besedě

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů