Setkání dětských světů na hradě Švihov

Hrad Švihov Žižkova 1, Švihov
e-mail: svihov@npu.cz telefon: +420 376 393 378
web: https://www.hradsvihov.cz/cs

Setkání dětských světů pořádá hejtmanství už pošesté. Tradiční akce, při které se sejdou děti z dětských domovů a děti z řad nejširší veřejnosti, aby si užily zábavu a dobrodružství, se letos uskuteční v sobotu 10. září v areálu vodního hradu Švihov a děti se tu přenesou do doby středověku a rytířských soubojů.

Nebudou však zdaleka jen v roli diváků lítých bojů, i na děti samotné čeká spousta úkolů. Tak jako v proslulé pevnosti Boyard budou plnit jednotlivé disciplíny, za jejichž zvládnutí budou odměněny. Ne však klíčem, ale korálkem. Když se jim podaří uspět v alchymistické dílně, překonat lanovou pavučinu, zvládnout slaňování, absolvovat stezku odvahy v mučírně a splnit další úkoly, budou jim přibývat korálky jeden za druhým. Ty si budou malí rytíři a malé rytířky navlékat na náramek, který jim bude připomínat jejich šikovnost, odvahu a zdatnost. Kromě náramku si domů odnesou také certifikát, který jejich úspěchy stvrdí i písemně.

„Nabitý program ovšem bude návštěvníky provázet celý den.“

Kdo přijde na Setkání dětských světů, bude si samozřejmě také moci prohlédnout historické prostory hradu Švihov, tentokrát však nepůjde o obyčejnou návštěvu hradu. Na cestě prohlídkovým okruhem totiž děti narazí na dvorní dámy, rytíře a možná i na hradního pána Půtu Švihovského. Po absolvování oživlé prohlídky si navíc všichni účastníci korálkové hry budou moci navléknout na svůj náramek další korálek. 

Jaký by to ale byl středověk, kdyby v něm chyběly zápasy rytířů na koních a rytířská klání? A tak ani o ně nebudou návštěvníci ochuzeni.

Kdo právě nebude sledovat souboje, střílet prakem, potýkat se s kvintánou nebo se učit středověké tance, může nabrat nové síly při poslechu písní skupin Démophobia nebo Strašlivá podívaná. Uniknout by návštěvníkům neměla ani hudební, taneční nebo divadelní vystoupení dětí z dětských domovů, která k Setkání dětských světů neodmyslitelně patří. Děti při nich vždy předvedou, co se naučily, a odměnou jim je tolik potřebné uznání a ocenění v podobě vřelého potlesku. Celým programem bude provázet moderátor Hitrádia FM Plus David Brabec.

Akci, která se uskuteční i díky finanční podpoře společnosti NET4GAS, pořádá Plzeňský kraj pro všechny děti, ale i jako poděkování všem, kdo se o děti v krajských dětských domovech starají. Vstup na akci je zdarma.

Více informací na www.plzensky-kraj.cz.

↑ zpět na začátek článku ↑

Setkání dětských světů na hradě Švihov

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů