Severní vášeň aneb Jak se zkouší kvalitní činohra

Nová scéna DJKT Palackého náměstí 30, Plzeň
e-mail: telefon: +420 378 038 049
web: https://www.djkt.eu/nova-scena

V časech koronavirových přináší činohra DJKT autorský opus člena hereckého souboru činohry Jaroslava Matějky. V době domácí izolace se z herce Matějky stal uznávaný scenárista venezuelských telenovel. Jeho novinka Severní vášeň, která byla nejprve na pokračování vysílána na facebooku činohry, okamžitě oslovila jihoamerické producenty, kteří se předháněli s tučnými nabídkami a chtěli, aby Jaroslav přijel své dílo i sám režírovat. Bohužel ale kvůli koronakrizi nemohl vycestovat a natáčení se proto odložilo na neurčito. Matějka scenárista se tak zachoval jako věrný člen svého divadla a svůj seriálový scénář adaptoval pro divadelní jeviště a své herecké kolegy. Plzeňské divadlo tak získalo světové prvenství v uvedení jeho žádané hry, ve které není nouze o drama, o lásku, o emoce.


Matějkova adaptace je originálně koncipována tak, že nenabízí pouze vášnivý příběh, ale také náhled na běžný divadelní provoz a standardní postupy, jak se zkouší divadelní inscenace. Tvůrčí peripetie herců, režiséra, inspicientky či nápovědy můžete sledovat nablízko v netradičním uspořádání hlediště a hracího prostoru na jevišti Nové scény.

Účinkují členové činohry: Jaroslav Matějka, Michal Štěrba, Libor Stach, Klára Krejsová, Andrea Mohylová, Jana Ondrušková, Jana Kubátová, Apolena Veldová, Martin Zahálka ml., společně s nimi také dramaturg a tajemnice souboru Zdeněk Janál a Jitka Česáková.

 

Obnovený provoz divadel (byť prozatím jen v omezeném režimu) zahájilo DJKT sérií speciálních podvečerních programů, které se odehrávají v jediné premiéře, nyní již pro dvě stě diváků. Na ty čeká nejedno překvapení. Tím největším asi je, že hledištěm se tentokrát stává netradičně uspořádané jeviště. Zažijte jedinečný pocit divadelních prken pod nohama!

Představení začínají vždy v 18 hodin a vstupenky za jednotnou cenu 119 Kč je možné zakoupit on-line i v pokladně předprodeje – Smetanovy sady 16 – v běžné otevírací době, tedy od 9 do 18 hodin.

Vstupenky tentokrát není možné zakoupit na místě před představeními.

Přestože se jednotlivá představení odehrají na jevišti Nové scény, vstup je možný půl hodiny před začátkem představení a pouze přes vchod Malé scény DJKT.

↑ zpět na začátek článku ↑

Severní vášeň aneb Jak se zkouší kvalitní činohra

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů