Skvosty s vůní benzínu

DEPO2015 Presslova 14, Plzeň
e-mail: recepce@depo2015.cz telefon: +420 378 035 360
web: http://www.depo2015.cz vstupenky: Koupit vstupenku

Plzeň čeká dosud největší přehlídka historických i současných automobilů, spojená s uměním, chutným jídlem a zábavou! V areálu bývalého depa dopravních podniků zaparkuje na dvě stě historických automobilů i moderních bouráků. Doprovodný program myslí na atrakce pro dospělé i děti, umění s láskou k motorům i stylové občerstvení.

Festival s názvem „Skvosty s vůní benzínu“ má v rukávu několik opravdových es z řad zahraničních i českých veteránů, off-roadů, jeepů, závodních aut, elegantních limuzín, užitkových vozů a sporťáků, ale i úsměvných rarit. Slibuje nadchnout automobilové profesionály, závodníky, sběratele a znalce i milovníky rychlých kol všech věkových kategorií.

V hlavních rolích se představí noblesní Bugatti T35 z roku 1924 i jeho mladší bratr, luxusní Bugatti Veyron, který z celé republiky vlastní pouze dva Češi. Milovníky oblých tvarů potěší ozdoba veteránských srazů Mercedes-Benz 190 SL či okřídlená legenda Mercedes Gullwing, zařazený v anketě Auto století mezi sto nejvýznamnějších aut 20. století. Mezi další lahůdky se řadí unikátní československý závodní veterán Hakar z roku 1950. Zastoupeny budou opečovávané vozy legendárních amerických automobilek Ford a Buick, dnes již neexistující Hupmobile, německé BMW nebo britský Rolls Royce a Jaguar. Chybět nebudou sportovní automobily a formule, např. Škoda supersport z roku 1949 závodníka Antonína Komára, Formule Gloria C8F nebo Formule Delta IV. Vedle takových žihadel ale vesele zaparkují skromnější autíčka, jako třeba BMW Isetta z 60. let o výkonu pouhých 13 koní nebo legendární tříkolový Velorex.

Nudit se celý den v depu rozhodně nebudete. Pochutnáte si na pouliční kuchyni prodávané z tzv. food trucků, domácí zmrzlině, kvalitní kávě či nabídce piv z Klubu malých pivovarů. Kromě volně přístupné výstavy nomádských příbytků na nádvoří vás čeká speciální doprovodný program: od motokárové dráhy a závodů modelů autíček přes výtvarné umění, design, filmy s automobilovou tematikou, po tvořivé workshopy pro děti. Některé skvosty si díky improvizovanému fotokoutku odnesete domů na památku! Akcí bude provázet moderátor Míra Hejda, který si na pódium pozve nejrůznější osobnosti s láskou k autům, například pětinásobného mistra ČR v rallye Václava Pecha.

Vstupné na místě stojí od 250 do 290 Kč (jednodenní a celofestivalová akreditace), do 15.7. pořídíte vstupenky na webu levněji. Pro studenty a děti platí slevy v předprodeji i na místě, v prodeji je také výhodné rodinné vstupné.

Akci pořádá Nadační fond Plzeň sobě. Podrobnosti najdete na www.skvosty-plzen.cz.

Skvosty, které uvidíte:

Bugatti
Závodní automobil Bugatti T35 se díky jízdním vlastnostem a nádherné karosérii stal oblíbeným vozem pro bohaté a jedním z nejúspěšnějších soutěžních vozů všech dob. Do Čech se jich dostalo jen 15, proslavila ho závodnice Eliška Junková.

Veyron
Bugatti Veyron, třetí nejvýkonnější sériově vyráběný osobní automobil na světě s rychlostním rekordem 407,16 km/h. Cena se pohybuje přes milion eur.

Hakar
Hakar, československý závodní automobil z roku 1950, jediný svého druhu na světě. V 50. letech se stal legendou československých rallye.

Mercedes
Mercedes-Benz 190 SL - oblíbený sportovní automobil se vyráběl v letech 1955-63 v Německu, jeho elegantní tvary oceňovali i filmaři. Ve filmu „Deset tisíc ložnic“ se v něm proháněli Grace Kelly a Frank Sinatra.

↑ zpět na začátek článku ↑

Skvosty s vůní benzínu

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů