Slovo hejtmanky Plzeňského kraje

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Se zlepšujícím se počasím i postupným rozvolňováním ve všech oblastech našeho života jsem velmi ráda, že se mohu alespoň prostřednictvím těchto řádek s vámi podělit o své pocity. Zejména teď, když máme zase o kousek blíž život, jak ho známe z dob před epidemií, kdy se nám vrací do života i kultura.

Jako první se otevřela muzea, galerie, zpřístupněny jsou i hrady a zámky. Osobně se velmi těším, že s příchodem jara začíná také turistická sezóna a my si konečně budeme moci naplánovat výlety a dovolené tam, kam nás omezení dosud nepustila. Plzeňský kraj je místem, které má co nabídnout a už nyní jich mám sama několik vybraných.

Velmi ráda navštěvuji Mariánskou Týnici. Věřím, že tuto unikátní památku spousta z vás zná. Je to tak krásné místo, že se sem ráda vracím. V červnu zde navíc bude zpřístupněn nově vybudovaný ambit, který architekt Santini navrhl, ale nebyl dosud dokončen. Až nyní. Určitě si tento skvost nenechte ujít, nebudete návštěvy litovat.

Doufám, že se brzy rozběhne i živá kultura, která nám všem velmi schází. Možná už nám nedostatek kontaktů a kultury přijde méně nezvyklý než před rokem. Přesto jsem si na koncertě v DEPO2015, který jsme on-line formou uspořádali jako poděkování sestrám, zdravotníkům a záchranářům, uvědomila, jak se těším na živou hudbu, na letní festivaly.

K letním měsícům neodmyslitelně také patří divadelní scéna ve venkovních prostorách. A tak ráda připomenu tradiční Divadelní léto pod plzeňským nebem, které bylo v loňském roce jednou z prvních akcí po jarní vlně epidemie. Letos se velmi těším na zpracování Romea a Julie, ale také na muzikálové hity divadelního souboru DJKT Plzeň. Jako kraj jsme i letos tuto oblíbenou scénu podpořili a věřím, že si mnozí z vás již v kalendáři hledají čas na některé z představení unikátního souboru.

Čekají nás tyto akce s určitými omezeními, ale věřím, že po té dlouhé době si každý koncert, písničku, divadelní hru i posezení s přáteli užijeme.

Přeji vám všem krásný letní čas a nezapomeňme, co náročného máme za sebou a co krásného před sebou. Jedině tak si kulturní sezónu užijeme a nabereme dostatek sil na další období v roce.

hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová

↑ zpět na začátek článku ↑

Slovo hejtmanky Plzeňského kraje

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů