Srpen a podzim v Měšťanské besedě

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/


01/10  /  20:00
V Besedě se bude schůzovat
Představení Společenstvo vlastníků Divadla Vosto5 válí! Úspěšná hra byla inspirací pro film Vlastníci, který získal 3 České lvy, a teď míří i za hranice – varšavský Och-Teatr představení uvede jako svou první premiéru po koronavirové pauze. Vy na tuto skvělou komedii ze života můžete vyrazit 1. října do Měšťanské besedy. Čekají vás speciálně upravené prostory, kde se sál promění ve schůzovní místnost. Také schůze společenství vlastníků bytových jednotek je tak reálná, že nebudete vědět zda se smát, nebo plakat.

Srpen v Kině Beseda: Novinky Havel a Šarlatán i speciální verze V síti pro dospělé
Během srpna si do Kina Beseda můžete zajít hned na tři novinky. Dokument V síti jste už patrně viděli, ale nyní přichází do kin ještě jedna „tvrdší“ verze – V síti 18+ (18. 8.). Ta nezakrývá nic, jen tváře predátorů. O den později Kino Beseda promítne dlouho očekávanou novinku Havel (19. 8.). Snímek přináší příběh jedné z nejvýraznějších osob naší historie Václava Havla z časů disentu, kdy ještě nebyl slavnou osobností.
Pro velký divácký úspěch se na plátna kin vrací australské drama Než skončí léto (20. 8.), které zahajovalo přehlídku Tady Vary. S lehkostí a originálním humorem vypráví příběh šestnáctileté nemocné dívky, ve které první setkání s láskou probouzí novou chuť do života.
Poslední filmovou novinkou je strhující životopisné drama Šarlatán (27. 8.). Nejnovější snímek uznávané polské režisérky Agnieszky Holland je inspirován skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc statisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života. Snímku se dostalo velké cti uvést svou světovou premiéru v rámci 70. ročníku Berlínského mezinárodního filmového festivalu – Berlinale.

04/10  /  19:00
Mejdan s klíči
Dva nespokojené manželské páry, pořádný mejdan a začnou se dít věci. Komedie Antonína Procházky Klíče na neděli ukáže, jak to dopadne, když se páry prohodí a vymění si klíče od bytu.

12/10  /  19:00
Druhá tráva s Pavlíčkem
Na začátku října přijede do Besedy Druhá tráva s Robertem Křesťanem a dovezou vám ještě jedno překvapení – jako host vystoupí i Michal Pavlíček! Na tomto speciálním koncertu tak máte jedinečnou možnost slyšet zpívat Roberta Křesťana s kytarou Michala Pavlíčka.

03/11  /  18:00
Co se děje se světem?
Každých několik desetiletí probíhá v euro-americké civilizaci nějaká velká změna, po které platí poněkud jiná politická a zejména ekonomická pravidla a společnost se posune do nového pole stability. Nad tím, co se to děje se světem, bude na začátku listopadu v Měšťanské besedě dumat (nejen) popularizátor vědy Václav Cílek.

05/11  /  19:30
Herečky, manželky nebo matky?
Dvě půvabné ženy, skvělé herečky, manželky slavných mužů a matky velkých rodin. Jaké jsou jejich všední dny a sny? Tatiana Dyková a Klára Trojanová s nadhledem, humorem i sebeironií proberou nejrůznější situace, radosti i nečekané zvraty v každodenním životě, kdy jsou nejen umělkyněmi, ale zároveň obyčejnými lidmi. Mezi povídáním také zazpívají a na plátno promítnou něco ze svých životů.


09/11  /  19:00
Velký narozeninový koncert
Žalman, Štěpán Rak, Miki Ryvola, Duo Komáři, Jitka Vrbová a Stanislav Chmelík – ti všichni, a nejen oni, popřejí v pondělí 9. listopadu v Měšťanské besedě Béďovi Šedifkovi k jeho významnému jubileu.


29/11  /  19:00
Protiklady se přitahují
Popudlivý Skot John a stále nervózní Angličanka Maude – už to by samo o sobě stačilo na parádní taškařici. A teď si představte, že tahle rozháraná dvojka se setká na svatbě a poté je svede dohromady prosba novomanželů, aby pro ně vyzvedli v Kalifornii novorozeně, které se rozhodli osvojit. V komedii Be my baby John a Maude nejprve nemohou jeden druhému přijít na jméno, ale během vynuceně tráveného času pohromadě si však začnou uvědomovat i lepší stránky toho druhého.

06/12  /  19:00
Velvyslanec v pasti
Záletný americký velvyslanec ve Velké Británii se v Besedě na začátku prosince pořádně zapotí. Své ženě Lois totiž řekne, že odjíždí na víkend hrát golf, ale jakmile za ní zaklapnou dveře, Harry si doma dá dostaveníčko s přitažlivou sousedkou Marianne. Problém je, že ten samý plán má i jeho žena. Fraška Zamilovaný sukničkář plná komediálních situací vás pobaví 6. prosince.

07/12  /  19:00
Na Zlatém jezeře se Stašovou a Frejem
V kouzelném prostředí na březích Zlatého jezera tráví léto starší manželé – věčně brblající, nepraktický a stále zapomínající profesor v penzi Norman a jeho chápající žena Ethel. Po příjezdu dcery Chelsey s partnerem a jeho tvrdohlavým synkem Billym na sebe nenechá střet rozdílných generací dlouho čekat.



↑ zpět na začátek článku ↑

Srpen a podzim v Měšťanské besedě

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů