Street art festival WALLZ no. 4

DEPO2015 Presslova 14, Plzeň
e-mail: recepce@depo2015.cz telefon: +420 378 035 360
web: http://www.depo2015.cz

Každý rok na jeden červnový týden pohltí Plzeň záplava barev během street artového festivalu WALLZ. Úspěšný projekt si klade za cíl rozvíjet kvalitní umění ve veřejném prostoru města. Přiváží do Plzně hvězdná jména umělců světové graffiti scény, kteří každoročně zanechají své muraly, tedy velkoplošné malby, na cca deseti lokalitách po celém městě.

Výtvarníci se svými uměleckými zásahy snaží kultivovat často nevzhledné plochy různých objektů od obytných domů, které do projektu hlásí sami majitelé, přes technické budovy města až po protihlukové zdi či celé ulice.

Plzeňský veřejný prostor letos oživí již čtvrtý ročník festivalu. Umělce z Čech i ze zahraničí budete moci potkat v ulicích přímo při tvorbě od pondělí 19. 6. do pátku 23. 6., kdy proběhne závěrečná festivalová party a vernisáž doprovodné výstavy v DEPO2015.

Kromě velkoplošných maleb od etablovaných umělců, jako jsou Pauser, Obic, Patrik Hábl, Dante či umělecká dvojice ZEBU se letos na festivalu představí také Pavel Dušek se svými betonovými reliéfy. Mezi známé objekty, které letos dostanou nový háv, patří bývalá jídelna na Jateční ulici, boční stěna budovy Waldorfské školy na Husově náměstí nebo soukromý objekt bývalých garáží na nábřeží řeky Radbuzy naproti DEPO2015. Festival opět zpestří bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

Více informací na www.depo2015.cz.

Street art festival WALLZ no. 4

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů