Street art festival WALLZ no. 5

DEPO2015 Presslova 14, Plzeň
e-mail: recepce@depo2015.cz telefon: +420 378 035 360
web: http://www.depo2015.cz

Již pátým rokem se festival WALLZ snaží kultivovat plzeňský veřejný prostor. Vždy na jeden červnový týden se do západočeské metropole sjedou hvězdy světové street artové scény, aby zanechaly svá díla na fasádách domů, podchodů, garáží, ale i povrchu celých ulic.

Často nevzhledná a zanedbaná místa tak ožívají barvami moderního umění a zpříjemňují život obyvatelům daných lokalit. V předchozích letech se během festivalu podařilo realizovat přes 40 velkoplošných maleb. Letošní ročník se odehraje od 17. do 21. června. Umělce bude možné v tomto termínu sledovat přímo při tvorbě na vytipovaných místech, mezi kterými jsou například doudlevecký viadukt v ulici E. Beneše, schodiště v Aleji Svobody, stěna viaduktu U Prazdroje nebo povrch basketbalového hřiště v Manětínské ulici. Ze zahraničních umělců dorazí do Plzně zvučná jména, jakými jsou americká výtvarnice Emily Jo Eldridge, Francouz Black doors, který představí svoji netradiční techniku skládání obrazu z různobarevných dlaždic, nebo Estonec Gutface. Z českých streetartistů zanechají ve městě svůj otisk Zeb one se svou geometrickou abstrakcí, nebo Masker, který je známý motivy stylizovanými do komiksové estetiky.

Jako každý rok se do výtvarného snažení může zapojit i široká veřejnost. Spolu se zúčastněnými umělci mohou popustit uzdu kreativitě v rámci graffiti jamu, který proběhne ve čtvrtek 20. června na protihlukové zdi mezi ulicemi Radobyčická a Přeštická. Festivalová final párty se pak odehraje v pátek 21. června v pořádající instituci DEPO2015. Kromě graffiti lekcí pro děti bude během závěrečného večera slavnostně otevřena doprovodná výstava plzeňských street artových tvůrců Tomáše Staňka a Josefa Sedláka aka OBRASE AKROBADA s názvem Krajina město.

Více informací na www.wallzfestival.cz.

↑ zpět na začátek článku ↑

Street art festival WALLZ no. 5

zobrazit celý program rubriky

V programu

Výstava WALLZ

doprovodná výstava k festivalu WALLZ no. 5 (Ústředna, 10–18 hod.)

21.6. - 15.8.

DEPO2015

KRAJINA MĚSTO

výstava (Truhlárna / Rampa, 10–18 hod.)

21.6. - 31.8.

DEPO2015

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů