Styl plzeňských restaurací pod drobnohledem Davida Procházky

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Máte nějakou vzpomínku spojenou s jídlem z dětství?
Vzpomínek na jídlo z dětství mám samozřejmě mnoho, ať ty příjemné na perfektní kuchyni mojí babičky, tak ty méně příjemné např. na některé výtvory kuchařek ve školní jídelně a jejich povinné dojídání hlídané ze strany vychovatelek.

Jaký je Váš vztah k jídlu a co rád jíte? A jaké máte nejraději jídla po chuťové stránce?
Tak už z mé postavy vyplývá, že vztah k jídlu mám veskrze kladný. A samozřejmě, záleží na té chuťové stránce, jídlo prostě musí chutnat. Mám rád sladké a zároveň se přiznám, že z těch dvou koprovkových skupin, kde existují jen dva druhy lidí, ti, kteří koprovku milují, a pak ti, kteří ji nesnáší, já patřím k té první.

Upřednostňujete nějakou konkrétní kuchyni?
Jak už jsem výše uvedl, jídlo prostě musí chutnat, pak je jedno, o jakou kuchyni se jedná. Dokážu si vychutnat typickou českou kuchyni, včetně guláše se sedmi, tak lehkou středomořskou, a občas se potrápím i pořádně pálivou indickou kuchyní.

Máte nějaký zajímavý zážitek spojený s jídlem, na který nezapomenete?
Napadá mne vtipný okamžik, kdy mi manželka oznámila, že k obědu udělá flíčky, to jsem právě při vzpomínce na rozblemcané nedovařené výtvory školní jídelny odmítl, další nabídkou byly šunkofleky, to jsem ze stejného důvodu odmítl taky, no a diplomaticky mi byly nabídnuty zapečené těstoviny, ty jsem nakonec s radostí přivítal i snědl, takže je to i o tom správném podání a naladění.

Chodíte rád do restaurací? Máte v Plzni nějakou oblíbenou restauraci a v ní své oblíbené jídlo?
Vzhledem k mé časové vytíženosti a pohybu prakticky pořád v centru Plzně využívám restaurací poměrně hodně jak k obědům, tak občas i k večeřím. Chutná mi v restauraci Za oponou, na středomořskou kuchyni zajdu rád do Ranga, za čínou si zajedu na Slovanskou do Bílého dráčka a indická mne vždy nadchne v restauraci Everest na Lochotínské. Za typicky českou kuchyní pak vyrážím do kterékoliv provozovny U Švejka, kde hlavně ta borská je moje srdcovka. Nemůžu také opomenout Penzion Stará Roudná na Roudné, kde dělají steaky, které mně nejvíce chutnají.

Máte v Plzni nějakou oblíbenou kavárnu, kde Vás naši čtenáři můžou potkat?
Docela rád mám kavárnu Cafe La Rose v Sedláčkovce, jen mi teď nezbývá moc času, který bych v ní mohl trávit.

Jaká jídla si vaříte doma?
Vaření není úplně mým koníčkem, nicméně zatímco ještě nedávno byly vrcholem mého kuchařského umění míchaná vajíčka, tak poté, co jsem si pořídil chytrý hrnec, dokážu uvařit i knedlík.

David Procházka, starosta Městského obvodu Plzeň 3

↑ zpět na začátek článku ↑

Styl plzeňských restaurací pod drobnohledem Davida Procházky

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů