Styl plzeňských restaurací pod drobnohledem Jarmily Hruškociové

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Z dětství velmi ráda vzpomínám na babiččinu kuchyni. Ta uměla vařit a péct snad úplně vše, a to bez nějakých bujónů a zbytečných kořenících směsí. A jelikož táta byl pekař, pamatuji si na vůni čerstvých křupavých rohlíků, které nám každé ráno donesl doslova až pod nos. To je krásná vzpomínka.

Vždy jsem měla velmi kladný vztah k jídlu. Užívám si každé jídlo, které ochutnám, jelikož mi chutná téměř vše… Snad kromě rýžového nákypu, ten moc nemusím. Celkově sladká jídla nejsou můj favorit. Jinak mám ráda jak českou, italskou, asijskou, mexickou, tak i indickou kuchyni.

Dalo by se říci, že k novým věcem přistupuji velmi otevřeně a s odvahou. Ochutnala jsem třeba hmyz (smažené červy, kobylky a brouky) a také ústřice… to je nezapomenutelný zážitek… ovšem nejsem si jistá, jestli pozitivní. Pamatuji si ale, že mi chutnala žabí stehýnka, ta byla moc dobrá.

A kam ráda zajdu v Plzni? Třeba do Ranga na gnocchi Mustarda. Těm doma říkáme, že jsou jako obláček. Také jejich spaghetti carbonara jsou vynikající. Manžel (Jozef Hruškoci) se je naučil ale vařit tak perfektně, že si je dám nejraději už jen doma. Nesmím opomenout pizzu z Da Pietra, ta je dokonalá, a to nejsem člověk, co by pizzu úplně miloval. Objednávám si ji pouze odtamtud. A v neposlední řadě mám moc ráda segedín a vepřové v mrkvi z Erka. Když jsme bydleli hned vedle, chodila jsem na ně celkem často.

Nejsem takový kavárenský typ jako například můj manžel, který má kávu moc rád. Vždy, když jsme někde na výletě, hledá nejlepší kavárny s výběrovou kávou. V Plzni nám káva chutná ve Start UPu, u Waltera a Mittyho… no a samozřejmě ve Smetance, to je skvělá kavárna.
Určitě nejsem nejlepší kuchařka na světě a MasterChef ze mě nikdy nebude. Něco však snad uvařit zvládnu. Spíš vařím podle receptů a třeba jen něco málo pozměním. Někdy se to jíst dá a někdy je to horší. Musím ale uznat, že můj manžel je skvělý kuchař, a jeho burgery, trhané maso a již zmiňované carbonary si dám vždycky s chutí.

Jarmila Hruškociová, sólistka baletního souboru Divadla J. K. Tyla
Foto: Marek Lhotský

↑ zpět na začátek článku ↑

Styl plzeňských restaurací pod drobnohledem Jarmily Hruškociové

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů