Styl plzeňských restaurací pod drobnohledem Josefa Bernarda

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Z dětství žádnou zvláštní vzpomínku spojenou s jídlem nemám. Možná jen to, že jsme velmi často měli k obědu netradiční knedlo, vepřo, zelo: kuře, zelí a brambory. Když jsem se ptal kamarádů, zda něco takového mají také, nikdo to neznal.

Dnes jsem už dvanáct let vegetarián, takže nejím maso, a naopak se snažím jíst hodně zeleniny, a vůbec rozmanitou a především kvalitní stravu. Naštěstí už v restauracích umějí uvařit i dobré jídlo bez masa nebo s jeho náhražkami. Nedávno jsem měl v mé oblíbené restauraci Slunečnice pracovní oběd: guláš z tofu, který byl opravdu skvěle připravený. Rád chodím také do Pivstra a nově jsme s manželkou objevili mexickou restauraci La Chica v Plzni, která mě mile překvapila pestrou nabídkou a zároveň kvalitou jídel. Obecně vzato ale miluju italskou kuchyni, tu považuju za skvělou svou jednoduchostí a tím pádem i snadnou přípravou pro nás, chlapy.

Mám hodně rád sladké, proto si v Plzni rád zajdu na silnou hořkou kávu s nějakým dobrým zákuskem. Kromě klasických kaváren, jako je CrossCafe, s manželkou tak dvakrát týdně zajdeme do LeFrenchie Café; tam mají opravdu výborné zákusky. Mám rád arašídovou, malinovou nebo čokoládovou kouli, a právě ve spojení s hořkou kávou je to přímo gurmánský zážitek. Ten kontrast sladkého s hořkým mám rád.

Doma vaří více manželka. Já připravuji spíše jednodušší jídla jako těstoviny, které prostě s něčím smíchám. Ale také peču buchty. Klasické povidlové nebo makové, které mám rád od dětství a mám po nich občas přímo absťák. A jelikož manželka jich tolik nesní, někdy vezmu do práce kolegům na úřad a podělím se.

Jsem odpůrce junk food, průmyslově zpracovaných potravin, takové ty „umělé“ sladkosti a fast foody považuji za velký problém a stejně jako je pro nás všechny důležité ovzduší, tak stravu považuji za zásadní pro tělo. Obezita je velký problém a my jako lidstvo touhle nemocí opravdu dost trpíme. A s tím souvisí i takové malé předsevzetí, které jsme si dali s manželkou, a to je nekupovat sladké tyčinky, belgické pralinky a čokolády. A snažíme se to dodržet. Když máme chuť na sladké, jednoduše se sebereme a zajedeme si do některé naší oblíbené kavárničky na zákusek. Je to o to větší požitek.

Josef Bernard, náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství

↑ zpět na začátek článku ↑

Styl plzeňských restaurací pod drobnohledem Josefa Bernarda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů