Styl plzeňských restaurací pod drobnohledem Marcely Krejsové

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Mám jídlo ráda, ráda vařím i jím. Z dětství mám vzpomínky na jídlo pozitivní i negativní. Pamatuji si, jak bratr drží v rukách dva krajíce chleba s máslem a měří, který mi může dát. Ráda vzpomínám i na bramborové šišky se strouhankou a máslem nebo na bramborové placky a čaj s citrónem až do postele, když jsem byla nemocná.
Opravdu negativní zážitek mám z mateřské školy, kdy mě paní učitelka přinutila pozřít úplně tekutou rajskou polévku s nudlemi tak, že mi ucpala nos a nalila mi ji do pusy se slovy: „Vidíš, že to šlo!“ a já jsem ji obratem „vrátila“.

Jinak jídlo miluju. Považuju ho za společenský akt, a proto když jsem sama, skoro nejím. Maximálně vyndám studený párek z lednice, uvařím špagety nebo vajíčka. Ale když přijde návštěva nebo rodina, vařím moc ráda a myslím, že vařím dobře, protože se všichni „olizují až za ušima“. To si pak užívám přípravu i pětichodového menu.

Hodně si užívám štědrovečerní večeři. Zdobím tabuli, máme sváteční nádobí, od stolu se nezvedáme, dokud nedojí poslední a hodně si povídáme. Tradičně máme šupinu pod talířem, což se tentokrát nepovedlo, tak doufám, že nám to Štěstěna odpustí.

Nemám ráda jídla pálivá, protože pak mám pocit, že nevím, co jím. Mám ráda středomořskou kuchyni, ryby. Ale jídlo mám vždy navázané na dané místo – když jedu do Španělska, živím se tam mořskými plody, chobotnicemi, krevetami, když jsem doma, pochutnám si na dobré svíčkové či na vepřu – knedlu – zelu.

Ráda chodím na jídlo do restaurace. Na pivo s bráchou zajdeme do Restaurace 12°, k Salzmannům nebo na Parkán. Na jídlo chodím ráda do Osterie v Martinské ulici nebo k Hynku Macákovi do Restaurace Za oponou. Když mám spěch, ráda zajdu do Bistra Chodský. Mám také ráda Rango, kde mají skvělou vinotéku. Kavárny moc nenavštěvuji, protože kávu piju nejčastěji v práci.
Můj názor na jídlo je: „Lepší méně a kvalitnější, než hodně a nesmysly. A navíc – jíst se má vsedě a v klidu.“

Marcela Krejsová, radní Plzeňského kraje pro oblast cestovního ruchu, partnerských regionů, vnějších vztahů a podpory podnikání

↑ zpět na začátek článku ↑

Styl plzeňských restaurací pod drobnohledem Marcely Krejsové

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů