SUMO Sushi & Grill restaurant

Olympia Plzeň Písecká 972/1, Plzeň
e-mail: info@olympiaplzen.cz telefon: +420 377 918 932
web: http://www.olympiaplzen.cz/

Sushi na běžícím pásu je nejpříjemnější způsob, jak se ponořit do chutí japonských specialit. Na originálním pohyblivém pásu, kde se neustále objevují talíře se sushi, maki, dim-sun a dalšími východoasijskými specialitami, si vyberete vždy to, co vašemu oku lahodí nejvíce.
Pokud ovšem víte naprosto přesně, na co máte chuť, objednejte si menu. Vybírat můžete z polévek, salátů a sushi na různé způsoby. Sushi se v téhle restauraci v nákupním centru Olympia Plzeň vždy připravuje z těch nejlepších a čerstvých ingrediencí. Design interiéru je moderní a barevně lákavý, protože si personál přeje, aby se tu hosté cítili jako doma.
Mimochodem: víte, že sushi se vyvinulo z dávného způsobu konzervace ryb kvašením v rýži? Prosolené ryby se na několik měsíců vložily do vařené rýže nebo do směsi rýže a obilí. Zde pak probíhalo mléčné kvašení, které ryby konzervovalo a umožňovalo je dlouhodobě skladovat. První písemná zmínka o sushi pochází z roku 718, ze zákoníku Yoro ritsuryo, kde se zmiňuje jako způsob odvádění naturální daně. Historie sushi, jak je známe dnes, se ale začala psát až v 15. století. Další technologický posun přišel po roce 1600 s rýžovým octem, jímž se začaly kousky ryb ochucovat. Dnes nejznámější druh sushi vznikl před dvěma staletími v dnešním Tokiu a šlo vlastně o fast-food. Když se ve druhé polovině 19. století začali Japonci stěhovat do Ameriky, připlulo s nimi i sushi a gastronomický hit byl na světě.
Restaurace SUMO Sushi & Grill restaurant v Olympii Plzeň má otevřeno denně od 10:00 do 22:00 hodin.

↑ zpět na začátek článku ↑

SUMO Sushi & Grill restaurant

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů