Sušický betlém

Sušice Sušice
e-mail: telefon:
web: http://www.mestosusice.cz/mususice/

Předvánoční období je jedním z nejkrásnějších a nejoblíbenějších časů v roce. Pro mnoho lidí je to doba, kdy se těší na Vánoce a věnují se různým tradičním aktivitám. Proto nezapomeňte na návštěvu jednoho z největších mechanických betlémů v České republice s dominantním znázorněním starobylého města Sušice.
Dílo zachycuje život, tradiční řemesla v půvabné šumavské krajině, významné šumavské památky a lidovou architekturu. Jeho hlavními autory jsou Karel Tittl a Pavel Svoboda.
Betlém, který najdete v Muzeu Šumavy Sušice, tvoří kolem třiceti velkých figur v popředí, přibližně 150 pevných a 150 pohyblivých figur osazených do krajiny Sušicka. Je dlouhý 5 metrů, jeho hloubka je 3,5 metru a celková rozloha 16 m². Konstrukce betlému je vytvořena z borovice, domy z lipového dřeva a krajina je dotvářena za pomoci polystyrenu a modelářských materiálů, vesměs jsou používány akrylátové barvy, na figury (postavy) barvy olejové.
Návštěva betlému je možná od 1. listopadu do 30. dubna, otevírací doba v prosinci je od úterý do soboty v čase 9–16 hodin, v neděli od 10 do 12 hodin. Spouštění betlému probíhá v každou celou hodinu: 9, 10, 11, 12, 13, 14 a 15 hodin. Na Štědrý den, Boží hod a Silvestra je zavřeno.
Tak neváhejte a pojďte nasát vánoční atmosféru.

Sušický betlém

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů