Tematické prohlídky historického centra

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Plzeň–TURISMUS pořádá prostřednictvím Turistického infomačního centra celoročně komentované prohlídky katedrály sv. Bartoloměje a Velké synagogy. Jsou to dvě ikonické plzeňské stavby, které prošly zásadní rekonstrukcí interiéru. Všichni je známe, ale ne každý měl možnost si je pořádně prohlédnout. Komentované prohlídky nejenže odvypráví příběh jednotlivých památek, ale navíc vás zavedou tam, kam se běžně nedostanete. Kromě toho se v letní sezóně konají každou sobotu od 15 hodin prohlídky historického centra s názvem To nejlepší z Plzně.

Pravidelné komentované prohlídky během letní sezóny tradičně doplňují i tematické prohlídky.

Především pro děti je určená prohlídka Plzeňské báje a pověsti. Dozvědí se nejen to, jak se do městského znaku dostal velbloud, ale třeba i proč katedrálu postavili čerti, a ne zedníci, nebo kde se po Plzni potuluje bezhlavý rytíř.

Milovníci výtvarného umění můžou vyrazit za tajemstvím výzdoby plzeňských domů. Spolu s průvodcem objevíte překrásná sgrafita od Mikuláše Alše, naučíte se identifikovat jednotlivá domovní znamení a dozvíte se řadu zajímavostí z historie plzeňských domů.

Fandové pokroku mohou nově vyrazit po stopách průmyslové revoluce. Plzeň a průmysl k sobě neodmyslitelně patří a značky jako Škoda nebo Pilsner Urquell zapsaly město do povědomí celého světa.

V červnu se budou tematické prohlídky konat vždy v sobotu od 15:30 hodin. Aktuální program všech prohlídek naleznete na www.visitplzen.eu. Vstupenky je možné zakoupit v Turistických informačních centrech Visit Plzeň vedle radnice či u hlavního nádraží anebo online na Plzeňské vstupence.

↑ zpět na začátek článku ↑

Tematické prohlídky historického centra

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů