Tipy ředitelky Plzeňské filharmonie Lenky Kavalové

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:
Vážení a milí přátelé,
ráda bych vás několika tipy pozvala do nové koncertní sezóny Plzeňské filharmonie. V roce 2018 si připomínáme „osmičková výročí“. Pravdou je, že nepopulární roky 1938, 1948, 1968, jejichž důsledky měly velmi negativní dopady na české hudební prostředí nechceme oslavovat, ale z historického hlediska je nutné si je připomenout.

Radost nám přinášejí oslavy ke stému výročí od založení Československého státu, ke kterému jsme připravili hned několik programů reprezentujících naši národní hudbu. Najdete je pod názvem Československo – 100.

Do sezóny 2018/2019 vstupujeme s novým šéfdirigentem, Belgičanem Ronaldem Zollmanem, který se velmi těší nejen na interpretaci české hudby. Tomáš Brauner nově zaujme pozici hlavního hostujícího dirigenta. Těšit se můžete na českou i světově sólistickou elitu.
 
Přeji vám krásné zážitky s Plzeňskou filharmonií, ať už přímo na našich koncertech, či prostřednictvím rozhlasových vln. Ředitelka Plzeňské filharmonie Lenka Kavalová
 
Tipy ředitelky Plzeňské filharmonie Lenky Kavalové:

26/09  /  19:30
FDU Ladislava Sutnara ZČU
Nejen Mnichov 1938. Umělci proti době, vzepření se vůči osudu!
Komponovaný pořad připomene vzepětí kultury proti nacismu nejen v krizovém roce 1938. Kompozice Jaroslava Ježka, Bohuslava Martinů, Jaroslava Křičky nebo umělců umučených v koncentračních táborech jako Erwina Schulhoffa, Gideona Kleina, Hanse Krásy a Viktora Ullmanna doplní např. úryvky z textů Josefa a Karla Čapkových, i moderní vizualizace studentů umění západočeské univerzity.

18/10  /  19:00
Měšťanská beseda
Roman Janál & Plzeňská filharmonie
Dirigent: Ronald Zollman

22/11  /  19:00 
Měšťanská beseda
Marek Pavelec & Plzeňská filharmonie
Dirigent: Bojan Sudjič

14/03  /  19:00
Měšťanská beseda
Petr Salajka & Plzeňská filharmonie
Dirigent: Tomáš Brauner
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Tipy ředitelky Plzeňské filharmonie Lenky Kavalové

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů