Trolejbusy 2021

DEPO2015 Presslova 14, Plzeň
e-mail: recepce@depo2015.cz telefon: +420 378 035 360
web: http://www.depo2015.cz

V letošním roce si připomínáme 80 let od zahájení provozu a 85 let od zahájení výroby trolejbusů v Plzni. Významná výročí si zaslouží velkou oslavu: opět vyjedou do ulic historické vozy a budou pokřtěny dvě nové speciální publikace. Jedna mapuje provoz trolejbusů v ulicích města Plzně a druhá je věnována výrobě trolejbusů značky Škoda.

Výstava HISTORICKÝCH i SOUČASNÝCH trolejbusů
V areálu bývalé Vozovny Cukrovarská (DEPO2015) na vás čeká celá plejáda trolejbusů od historických veteránů, jež brázdily plzeňské ulice v minulosti vzdálené i blízké, tak i přehled současné trolejbusové flotily včetně nejmodernějších parciálních vozů, vybavených trakčními bateriemi pro jízdu i mimo trolejové vedení. Právě díky těmto vozům mohla být letos zavedena trolejbusová doprava do Radčic, Křimic a Malesic. Přijďte si je prohlédnout zblízka!

JÍZDY HISTORICKÝCH TROLEJBUSŮ
Po celý víkend 2. a 3.10.2021 jsoi pro Vás připravené jízdy historických trolejbusů a to denní i speciální noční. Zažijte dobovou atmosféru cestování MHD a nezapomeňte se přijít svézt!

TEMATICKÉ TROLEJBUSOVÉ KNIHY
Nezapomeňte si z Oslav trolejbusů odnést pořádné, "výživné" a hlavně záživné suvenýry! A to dvojici zcela nových tematických publikací, připravených k výročí 85 let výroby trolejbusů ŠKODA a 80 let od zahájení provozu trolejbusů v Plzni. Obě knihy jsou tištěny "na křídě", obě dohromady mají přes 800 stran celobarevného provedení. Knihy budou výborný dárek nejen pro trolejbusové nadšence, zájemce o dopravu i techniku obecně, ale jsou určené i pro širokou laickou veřejnost, neboť jsou psané čtivou formou a přímo "přetékají" kvalitními (a mnohdy dosud nepublikovanými) dobovými fotografiemi.

V sobotu 2.10.2021 budou obě knihy v prodeji u stánku SPVD (Sdružení pro veřejnou dopravu), operativně i na jiných místech v areálu DEPO2015 (bude upřesněno na místě). Množství k dispozici bude dostatečné, přesto však s koupí radíme neotálet ;)

Nenechte si ujít Slavnostní křest obou publikací, který se uskuteční v sobotu 2.10.2021 ve 12:30 v areálu DEPO2015 za přítomnosti autorů i zástupců generálních partnerů projektu.

Podrobně také jednotlivé knihy představí jejich autoři, a to v bloku tematických přednášek, konaných v býv. Autobusové hale. Mezi 13:20 - 14:00 představí Jiří Šplíchal publikaci 85 let výroby trolejbusů ŠKODA po něm od 14:20 do 15:00 pak Jiří Kohout monografii 80 let Plzeň trolejbusová.

Kdo nestihne v sobotu, může v neděli 3.10.2021 využít stylový "stánek" s knihami » trolejbus ŠKODA 21 TrACI č. 488, který bude mezi 10.-16. hodinou přistaven na zastávce Hlavní nádraží.

Program pro DĚTI / OBČERSTVENÍ
Kromě všelikých různých trolejbusových lákadel bude pro dětské návštěvníky připraven i další program, zahrnující různé soutěže, malování na obličej a podobně. Je dobře možné, že před zavíracím časem celých Oslav nebude chtít Vaše dítko dobrovolně opustit centrum dění. To však nebude žádný problém ani pro hladem stižené rodiče, neboť o vynikající chutné občerstvení bude postaráno ;) Můžete tedy ve společenství trolejbusů strávit třeba i celý den!

Informace o programu oslav najdete na facebooku akce a na www.trolejbusy2021.spvd.cz.

↑ zpět na začátek článku ↑

Trolejbusy 2021

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů