Užijte si advent V Plzeňském kraji

Plzeň a Plzeňský kraj Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Předvánoční období je jedním z nejkrásnějších a nejoblíbenějších časů v roce. Pro mnoho lidí je to doba, kdy se těší na Vánoce a věnují se různým tradičním aktivitám. Uličky měst a vesnic jsou svátečně osvětleny a nabízejí magickou atmosféru.
Vánoční trhy, které se konají v mnoha městech, jsou skvělým místem pro nakupování dárků a ochutnávání tradičního vánočního jídla a nápojů. Jedinečnou atmosféru nabízejí i adventní kulturní akce, ať už to jsou výstavy, divadelní představení, vánočně laděné pořady, koncerty nebo expozice betlémů.
A jaký by byl předvánočního čas bez zpěvu koled! Zazpívat si je můžete při rozsvěcení vánočních stromů na náměstích nebo při tradičním hromadném Zpívání koled.
Vánoční svátky jsou symbolem klidu, pohody a radosti, užijme si je v tomto duchu plnými doušky i tento rok.


02–03/12 Nevřeň
Mikulášská nadílka v Nevřeňském podzemí
Kam jinam za čerty, než pod zem! Celým peklem vás provede čertí babička, která má elánu za sto čertů a peklo zná jak svoje děravé boty. Všichni, kteří projdou pekelnou zkouškou, se dostanou až do Nevřeňského nebe, kde do jejich svědomí nahlédne Mikuláš s andělským doprovodem. Informace a nezbytné rezervace na www.centrumcaolinum.cz.

02/12–06/01
Muzeum jižního Plzeňska Blovice
Advent na zámku Hradiště
Na adventní čas připravilo blovické muzeum vánočně vyzdobený zámek, zastavení s úkoly budou tady zpřístupněná od 5. prosince do 6. ledna. Vydáte se s Maruškou za roráty, navštívíte svatou Barboru a prohlédnete si blovický betlém. Vánoční otevírací doba je uvedena na stránkách www.muzeum-blovice.cz. První prosincovou sobotu (2. 12.) proběhne na zámku také Adventní trh a poslední neděli před Vánoci (17. 12.) se sem zase můžete vydat na Vánoční koncert ZUŠ Blovice.

03/12–07/01
Muzeum Českého lesa Tachov
Výstava betlémů
Muzeum o první adventní neděli otvírá již tradičně velkoplošný betlém, který v první polovině 20. století vytvořil plánský projektant Wenzel Zeller. Zabírá celou jednu místnost; na výšku má 374 cm, šířka je 222 cm a hloubka 251 cm. Dnes je v něm 103 lidských postav a 80 zvířat. Kromě něj budou vystaveny i dva betlémy z dílny Karla Maňury a letošní novinkou bude část sbírky betlémů afrických.

09/12 / 14:00
Muzeum severního Plzeňska Mariánská Týnice
Advent v muzeu
Adventní odpoledne s tematickou výstavou Tradiční české Vánoce a s jarmarkem je akcí pro celou rodinu. A první návštěvníky tu navíc přivítá dětská interaktivní trasa Muzeem všemi smysly, která se zaměřuje na různé stránky smyslového vnímání – hmat, čich, zrak a sluch. Dospělí si pak zase jistě užijí autorskou prezentaci knihy a výstavy L. Fedurcové Tma je jen další druh světla, na kterou naváže podvečerní koncert písničkáře Jana Buriana.

16/12 / 16:00
Hrad Opálka
Vánoce na hradě
Opálka je středověká tvrz mezi Strážovem a Janovicemi nad Úhlavou. A právě sem můžete vyrazit za specifickou vánoční atmosférou s trhy, svařákem, medovinou a sváteční výzdobou. Navíc tu můžete nahlédnout do strašidelného podzemí. A v 18 hodin začne vánoční koncert, na kterém zahrají Whitesnake unplugged s Radkem Zíkou, kytarový doprovod Ondřej Lukeš a host Béďa Ziegler (Uriah Heep). Vstupné je dobrovolné.

 

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Užijte si advent V Plzeňském kraji

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů