V Měšťanské besedě to žije!

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Únor v Kině Beseda: Spiderman hledá domov, Joaquin Phoenix na cestách
Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spidermana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nejbližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Jak se s tím Peter Parker popere, zjistíte 2. února v novince Spider-Man: Bez domova. V další novince C’mon C’mon (9. 2.) se můžete společně s Joaquinem Phoenixem vydat napříč Spojenými státy a pozorovat, jak se mezi osamělým rozhlasovým novinářem a jeho podivínským synovcem rodí nevšední přátelství.
Na svatého Valentýna můžete díky snímku Spencer nakouknout pod pokličku královské rodiny. Během vánočních svátků s královskou rodinou se Diana Spencer, potýkající se s duševními problémy, rozhodne ukončit své 10 let trvající a dávno vychladlé manželství s princem Charlesem.
Bradley Cooper se 16. února představí v kriminálním dramatu Ulička přízraků jako mladý ambiciózní umělec s nadáním zmanipulovat lidi díky vhodně zvoleným slovům a poslední únorový den si v Kině Beseda můžete zkusit, jaké by to bylo, kdyby na Zemi žuchnul Měsíc! Ve filmu Moonfall neznámá síla vychýlila Měsíc z oběžné dráhy kolem Země a ničivé záplavy, tsunami, zemětřesení a požáry jsou jen začátek.
Z českých novinek Kino Beseda promítne komedii Srdce na dlani (7. a 23. 2.), za kterou stojí tvůrci hitu Ženy v běhu, a taky novinku Jiřího Havelky Mimořádná událost (21. 2.), v níž se ocitnete ve vlaku, který nikdo neřídí.

16/03  /  19:00
Žili, byli bratři tři
Marek, Kryštof a David Ebenovi v polovině března dorazí do Měšťanské besedy, aby tu zahráli průřez svou tvorbou od prvního alba Malé písně do tmy (1984) až po poslední Čas holin (2014).

27/03  /  19:00
Nejen scénky Zdeňka Izera
Na konci března se opět můžete setkat s jedinečným a nezaměnitelným humorem Zdeňka Izera. Jako vždy přijdou na řadu oblíbené zábavné scénky, parodie, mnoho skvělých vtipů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček. Těšit se můžete na videoprojekce a nejrůznější zábavné kostýmy a převleky.

08/04  /  19:00
Kaktusový květ Lukáše Vaculíka
Zubař Julian je velkým ctitelem ženské krásy. Ženám tvrdí, že je ženatý a má tři děti. Aktuálně randí s Toni, která si ho chce vzít. Julian není proti, jenže Toni trvá na tom, že se musí sejít s jeho zatím platnou manželkou. Jenže, kde vzít manželku, když zubař žádnou nemá?

11/04  /  19:00
Dvouhodinovka usměvavé pohody
Společný koncert skupin Hop Trop a Samson a jeho parta. Každá zvlášť, ale i spolu. Vzpomínka na spisovatele Zdeňka Šmída, a to jak fyzická, tak hudební. Zazní písničky z alba Proč bychom se netopili, které Zdeněk Šmíd otextoval.

02/05  /  19:00
Jan Smigmator: Po našem koncertu budete Hammondky milovat
Swingový zpěvák Jan Smigmator vystoupí 2. května v Měšťanské besedě v doprovodu svého vlastního big bandu, aby i v Plzni představil své poslední album Murphyho zákon. Hlavním pilířem koncertu budou písně z tohoto alba, ale dojde i na dřívější repertoár. Na novém albu se podílel i Ondřej Pivec, známý např. z kapely Gregoryho Portera. „Měl jsem jednu píseň, které by Hammondky nesmírně slušely, a tak jsme s producentem Honzou Steinsdörferem Ondrovi zavolali, pak mu e-mailem poslali nahrávku a on zareagoval otázkou, kdy má teda do toho studia přijet,“ popisuje Smigmator, jak se Pivec k nahrávání alba dostal. Podle Smigmatora je zvuk Hammondek natolik návykový, že už bez něj nikdy zpívat nechce. „Garantuju vám, že po koncertě v Měšťanské besedě budete mít závislost na big bandovém zvuku okořeněném Hammondkami taky!“ slibuje Smigmator.
 
15/05  /  19:30
Hofmann přeje veselé Velikonoce
Kultovní francouzskou komedii Veselé Velikonoce proslavilo zejména její filmové zpracování s Jeanem-Paulem Belmondem. U nás ji uvidíte s Martinem Hofmannem v polovině května.

22/05  /  19:00
Koženou doprovodí Havelka
Magdalena Kožená v květnu opět zavítá do Měšťanské besedy, ale tentokrát si pro vás připravila něco naprosto výjimečného. Světoznámá mezzosopranistka u nás vystoupí po boku Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Během večera zazní jazzem inspirované hity Cola Portera.

od 28/08
Obludárium
Na přelomu srpna a září 2022 se zahrada Měšťanské besedy promění v Obludárium. Obnovená premiéra legendární varietní show Divadla bratří Formanů připomene časy potulných komediantů, kočovných cirkusů, němých grotesek a zmizelou atmosféru nočních šantánů a kabaretů.

„Zahrada plná oblud: Legendární show bratří Formanů vás ohromí za Besedou.“

Obludárium je postavené na volném sledu rozmanitých čísel, výtvarně a herecky působivých okamžiků a drobných příběhů, spojených jednotným tématem, kabaretní atmosférou a netradičním prostorem. Uvidíte siláka, který vládne oslnivým hlasem, vousatou zpěvačku, mořskou pannu, krasojezdkyni či tři české velké hlavy – to vše za doprovodu kapely.
Obludárium vyjadřuje touhu inspirovat se vším, co může na jevišti čelit bulváru dnešní doby – někdy jde jen o obraz, náladu nebo emoci, jindy se rozvine křehký příběh. Nechybí humor ani zábava hrubšího zrna, za vším však stojí úžas nad věcmi vymykajícími se našemu chápání a vzrušujícími naši mysl svou tajemností.
Představení vzniklé v roce 2007 získalo Cenu Alfréda Radoka a současně vyhrálo anketu Divadelních novin o Inscenaci roku. Ve své době s úspěchem procestovalo téměř celou Evropu.

↑ zpět na začátek článku ↑

V Měšťanské besedě to žije!

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů