Všechny barvy pohádky. Plzeň ožije uměním ilustrace

Plzeň - více míst Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni na konci října pořádá již druhý ročník mezinárodního sympozia ilustrace a animované tvorby. Na Jiří Trnka International Symposium 2022 se sjedou odborníci z celého světa, aby zde s českými výtvarníky, teoretiky a studenty uměleckých oborů sdíleli své zkušenosti a znalosti.

Stranou však nezůstane ani široká veřejnost. Pro tu si organizátoři připravili hned pět zajímavých výstav na téma pohádek z celého světa. Vezměte své děti a vydejte se s nimi do světa tajemných bytostí a laskavých příběhů.

Už 21. září se návštěvníkům otevřely výstavní prostory Velké synagogy, Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje a Muzea loutek v Plzni, ve kterých je možné zhlédnout práce studentů i významných ilustrátorů. Nejen dětští návštěvníci si tu mohou prohlédnout ilustrace, komiksy, plakáty, papírové objekty či dioramata. Výstavy zde potrvají do 31. října.

Galerie Ladislava Sutnara v Riegrově ulici bude od 24. října do 5. listopadu hostit výstavu tří laureátů historicky první Ceny Jiřího Trnky, přičemž vernisáž výstavy proběhne ve středu 26. října. A konečně Galerie Inkubátor, která se nachází v přízemí budovy Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, nabídne od 25. října do 4. listopadu výstavu studentských prací ateliérů ilustrace.

Sympozium, jež se svolením umělcovy rodiny nese jméno Jiřího Trnky, připomíná umělecký odkaz významného plzeňského rodáka, který zanechal nesmazatelnou stopu v oblasti ilustrace a animovaného filmu a svým novátorským přístupem stále inspiruje nové následovníky.

↑ zpět na začátek článku ↑

Všechny barvy pohádky. Plzeň ožije uměním ilustrace

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů