Za zážitky do pivovaru

Plzeňský Prazdroj U Prazdroje 7, Plzeň
e-mail: reservations@asahibeer.cz telefon: +420 377 062 888
web: https://www.prazdrojvisit.cz/

Za zážitky do pivovaru
V pivovaru Plzeňský Prazdroj vaří nejenom pivo, které zná celý svět, ale čeká tu na vás i několik zážitků, na které budete rádi a dlouho vzpomínat. Takže pokud jste milovníky piva Pilsner Urquell, určitě byste měli poznat jeho historii a výrobu během prohlídky pivovaru, vyzkoušet školu čepování piva nebo posezení na šalandě! Na zdraví!

Prohlídky pivovaru Plzeňský Prazdroj
Přijďte na prohlídku pivovaru Plzeňský Prazdroj a poznejte jedinečný příběh legendy Pilsner Urquell. Milovníky historie zaujme model pivovaru z konce 19. století, varna z 30. let minulého století nebo historické sklepy, kde se dodnes vyrábí pivo Pilsner Urquell tradiční metodou jako za dob prvního sládka. Vrcholem prohlídky je právě degustace nefiltrovaného a nepasterizovaného piva Pilsner Urquell načepovaného přímo z ležáckých dubových sudů v historických sklepech.
Kromě prohlídky se můžete na nádvoří pivovaru podívat i na výstavu fotografů Anny a Karla Kocourkových Industrial Magic. Více než rok fotili v pivovaru skrytou krásu průmyslových prostor, kterou ve fotografii přetvořili na magický industriál. Výstava potrvá do 30. září.

Škola čepování piva Pilsner Urquell
Milujete, když má pivo smetanovou pěnu a správný říz? A co kdybyste si takto perfektně vyladěné pivo sami načepovali? Během školy čepování piva Pilsner Urquell vás čeká tři a půl hodiny zážitků s pivem. Nejprve se vydáte na prohlídku autentických prostor pivovaru, kde poznáte historii, výrobní proces, tak i suroviny, ze kterých se pivo vyrábí, ale hlavně ochutnáte nefiltrované pivo načepované přímo z ležáckého sudu v historických sklepích. V salonku školy čepování si pak pod vedením mistra výčepního osvojíte správné zásady čepování piva. Během výuky si vychutnáte pivo Pilsner Urquell a typický pivovarský guláš.
Soukromou školu čepování si můžete objednat v pivovaru pro skupinu přátel (od 15ti osob), nebo mistr výčepní přijede přímo za vámi domů a zpestří tak vaši oslavu. A pro Plzeňáky je ideální dojít si přímo do pivovaru na vypsané pravidelné termíny. On-line rezervace na www.prazdrojvisit.cz.

Červnové termíny:
pátek 5. června, 18:00 hod.
pátek 19. června, 17:30 hod.
sobota 20. června, 18:00 hod.
pátek 26. června, 18:00 hod.


Šalanda
Šalanda je dřevěná místnost ukrytá v labyrintu ležáckých pivovarských sklepů, kde není ani telefonní signál. Zato je tam dost nefiltrovaného ležáku Pilsner Urquell. Sklepmistři ho tu návštěvníkům po celou tříhodinovou návštěvu stáčejí z dubových ležáckých sudů do třílitrových měděných mázů.
Rezervujte na e-mailu reservations@asahibeer.cz nebo na telefonním čísle 377 062 888.

Dárková prodejna láká na nefiltrovaný Prazdroj
Dárková prodejna na nádvoří pivovaru nabízí zákazníkům skutečnou raritu: čerstvě stáčený nefiltrovaný Pilsner Urquell, který zpravidla bývá k ochutnání jen v rámci degustace v ležáckých sklepích plzeňského pivovaru. Pivo lze pořídit v litrových patentních lahvích za 119 Kč, k dispozici je také litrový growler, neboli odnoska, která i s pivem vyjde na 349 Kč.
Otevřeno je denně od 10 do 19 hodin a parkovat lze pohodlně přímo před dárkovou prodejnou.

Nezapomeňte na Pivovarské muzeum
Unikátní Pivovarské muzeum se po několikatýdenní, pandemií vynucené, pauze znovu otevřelo veřejnosti. A to je určitě dobrý důvod k návštěvě! Dozvíte se tu mnoho zajímavého o výrobě piva, jeho slavné historii a tradici v plzeňském regionu.
A nejen to. Muzeum nabízí i multižánrovou výstavu mladých plzeňských umělců shromážděných kolem Dany Raunerové. Zachycuje strom jako zdroj života, zdroj obživy, zdroj tepla, zdroj síly, artefakt. Výstava potrvá do 31. srpna.

Více informací najdete na www.prazdrojvisit.cz.


↑ zpět na začátek článku ↑

Za zážitky do pivovaru

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů