ZAVÍTEJTE DO SRDCE PLZNĚ

Plzeňský Prazdroj U Prazdroje 7, Plzeň
e-mail: reservations@asahibeer.cz telefon: +420 377 062 888
web: https://www.prazdrojvisit.cz/

Léto pomalu končí, ale i na podzim pivovar připravil spoustu akcí, na které se můžete těšit. Hned první týden v září se Pivovarské muzeum zapojí do Muzejní noci a v průběhu měsíce se pak na nádvoří Plzeňského Prazdroje bude konat oblíbený festival burgerů, řemeslný trh Slow market či Festival polévky. Ale i hudbou to bude v pivovaru žít! Sedmnáctého září rozezní nádvoří pivovaru skupina Škwor a o týden později tu zahraje kapela Chinaski. Sledujte web www.prazdrojvisit.cz.

03/09  /  17:00–22:00
Plzeňská muzejní noc
Pivovarské muzeum i Plzeňské historické podzemí zase po roce nepůjdou spát. Po celý večer můžete navštívit nejen expozici muzea, ale i speciální prohlídku se sladovníkem, která zabaví celou rodinu. Komentované prohlídky Plzeňského historického podzemí pak probíhají od 17 do 21 hodin a vstupenky je dobré zakoupit předem online.
Doprovodný program nabídne komentované prohlídky výstavy Plzeň pod zemí, ukázky práce pivovarských bednářů, dětskou dílničku na muzejní půdě, kde se bude stavět, kreslit a číst pohádky a jistě potěší i výroba dárků na přání – potisk triček a kšiltovek s vlastním věnováním. Od půl šesté do půl sedmé navíc bude na muzejních hradbách hrát Kapela 35. pěšího pluku Foligno, kterou v sedm hodin vystřídá Lidová muzika z Chrástu.

10–12/09  /  10:00–20:00
Burger Street Festival
Milujete burgery? Tak to je pro vás Burger Street Festival, který se koná opět na nádvoří pivovaru, to pravé! Přijďte ochutnat nejen klasické hovězí burgery, ale i burgery vegetariánské, veganské a další. Těšit se můžete samozřejmě i na čepované pivo Pilsner Urquell přímo u zdroje.

18/09  /  09:00–17:00
Slow market
Přijďte na třetí Slow market na nádvoří pivovaru. Kromě zajímavých a originálních výrobků pro vás budou připravené workshopy či škola čepování s mistry výčepními. Chybět nebude ani skvělé jídlo a pití. Pro děti budou připraveny zábavné atrakce, jako krásný historický kolotoč a mnoho dalšího.

Škola čepování piva Pilsner Urquell  
Sen mnoha (nejen) pivařů postavit se jednou za výčep a zkusit načepovat perfektně vyladěné pivo, které má ten správný říz, splní Škola čepování piva Pilsner Urquell. Nejprve se vydáte na prohlídku autentických prostor pivovaru a ve druhé části programu se sami postavíte za výčep, kde si pod vedením mistra výčepního osvojíte zásady správného čepování piva a vlastnoručně si načepujete pivo „na hladinku”, „šnyt” či „mlíko”. Během „výuky” si vychutnáte pivo Pilsner Urquell i správně kořeněný pivovarský guláš. Všichni absolventi si domů odnesou nejen spoustu dojmů, ale také památeční sklenici. Vypsané termíny najdete na www.prazdrojvisit.cz.

↑ zpět na začátek článku ↑

ZAVÍTEJTE DO SRDCE PLZNĚ

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů