Zážitky na každém kroku

Karlovy Vary Karlovy Vary
e-mail: telefon:
web:
Romantické procházky po promenádách doprovázené hudbou kolonádních koncertů či šumem pramenů, návštěva místních muzeí nebo podzemí Vřídla, gastronomické umění zdejších šéfkuchařů, tajemné kouty lázeňských lesů, relaxační procedury – Karlovy Vary můžete vychutnávat všemi smysly – každý den je zde jedinečný.

03–08/09
24. KARLOVARSKÝ FOLKLORNÍ FESTIVAL
Karlovarský folklorní festival je neodmyslitelnou součástí kulturního dění v Karlových Varech i celém kraji. I letos přivítá folklorní soubory z celého světa, představí divákům mnoho krásy a zajímavostí a možná i poučí o vlastních či exotických národních tradicích. Kromě tanečníků a hudebníků ze všech koutů Čech a Moravy se mohou návštěvníci těšit například na indonéský folklorní soubor Nona Asri a na folklorní soubor ze severního Kypru. Z evropských států se můžeme těšit na Slovinsko, Německo a Rusko. Samozřejmě nebude chybět ani oblíbené Slovensko.
 
06–08/09
PORCELÁNOVÉ SLAVNOSTI
Na prostranství před Grandhotelem Pupp v Karlových Varech se v termínu 6.–8. září konají Porcelánové slavnosti. V 25 prodejních stáncích můžete koupit porcelán regionálních porcelánek za mimořádně zvýhodněné ceny. Po celý víkend je pro návštěvníky připraven doprovodný program v podobě živé hudby, bohatého občerstvení a Porcelánové školičky pro děti. Zde si mohou děti vyrobit svůj vlastní hrneček, který bude na místě vypálen, a poté si ho děti odnesou domů. V pátek budou po celý den probíhat odborné semináře na porcelánové téma.
 
13–14/09
4. FESTIVAL SVĚTLA VARY°ZÁŘÍ
První tři ročníky festivalu VARY°ZÁŘÍ se setkaly s nebývalým zájmem občanů i návštěvníků města Karlovy Vary. Jedinečná koncepce festivalu kombinuje nejzajímavější současné technologie s neopakovatelnou architekturou lázeňského města. Cílem audiovizuálního projektu je ztvárnit pomocí Hi‐tech multimediálních prvků historickou osobnost v centru Karlových Varů na mnoha místech, jež na sebe budou navazovat a návštěvníci si tak užijí podmanivost a kouzlo těchto prostor. Více informací na stránkách varyzari.karlovyvary.cz.

04–05/10
52. MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL TURISTICKÝCH FILMŮ TOURFILM
Festival Tourfilm je nejstarším mezinárodním filmovým festivalem s cestovatelskou tematikou na světě. Koná se od roku 1967 a jeho posláním je uvést a ocenit dokumentární a propagační filmy a spoty, které svou obsahovou náplní a uměleckou úrovní přispívají k rozvoji domácího i zahraničního cestovního ruchu. Více informací na www.tour-film.cz.

05/10
7. KARLOVARSKÝ KNEDLÍK FEST
V sobotu 5. října se na ulici T. G. Masaryka uskuteční již 7. ročník gurmánského festivalu Karlovarský knedlík fest, jenž pořádá Pivovar KAREL IV. Jde opět o spojení živé hudby a tradičních karlovarských specialit podávaných přímo na ulici města. Čekají na vás kapely, zabijačka, koláče, preclíky, Becherovka a pivo Karel IV. Samozřejmě i letos je pro návštěvníky připravena soutěž „O nejlepší domácí přinesený knedlík“.
 
01–03/11
CESTOVATELSKÝ FESTIVAL CAMINOS
Cestovatelský festival Caminos umožňuje nejen karlovarským návštěvníkům procestovat celý svět během tří dnů. Každý rok nabízí širokou přehlídku vyprávění a promítání o exotických i blízkých zemích všech kontinentů. Více informací na www.caminos.cz.

08–15/11
54. MEZINÁRODNÍ PĚVECKÁ SOUTĚŽ ANTONÍNA DVOŘÁKA
Mezinárodní pěvecká soutěž Antonína Dvořáka vznikla před více než 45 lety v Karlových Varech. Soutěž, zpočátku určená studentům uměleckých škol, se stala během let uznávanou soutěží mezinárodní. Zúčastňuje se jí každoročně 80-110 pěvců prakticky z celého světa v oborech OPERA, JUNIOR a obor PÍSEŇ. Více informací na www.singingcompetition.eu.
 
Více informací na www.karlovyvary.cz.

↑ zpět na začátek článku ↑

Zážitky na každém kroku

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů