Zima v Prazdroji

Plzeňský Prazdroj U Prazdroje 7, Plzeň
e-mail: reservations@asahibeer.cz telefon: +420 377 062 888
web: https://www.prazdrojvisit.cz/

Konferenční centrum Secese přinese cyklus koncertů Zima v Prazdroji
Plzeňský Prazdroj připravil do krásného prostředí Konferenčního centra Secese několik koncertů a jednu stand-up comedy. Zima v Prazdroji nabídne komorní atmosféru nejen díky historickým prostorám Secese, ale také díky omezené kapacitě hostů – pouze 72 na každém večeru.

Dvacátého šestého ledna tu se svou One Man Show vystoupí Ondřej Ruml. Publikum čeká jazz, vocal, looping, tedy vystoupení s krabičkou, při němž se využívá looper neboli smyčkovač. Ondřej Ruml díky němu vytváří celé písně jen svým hlasem. Zpívat takhle bude skladby Petra Hapky a Michala Horáčka, Stinga, Bobbyho McFerrina i vlastní tvorbu. Zpěvák, hudebník a herec Ondřej Ruml patří k jistotám naší hudební scény. Svým albem Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha zaujal nejen posluchače, ale i hudební kritiky. Jeho posledním počinem je vokální album Nahubu, které je výjimečné tím, že veškeré hlasy a zvuky nazpíval sám bez použití hudebních nástrojů.

V únoru pak v Secesi zazní blues v podání Juwany Jenkins & Mojo Band. Secesní prostory zaplní energický zpěv, pronikavý zvuk foukací harmoniky, nářek kytary a neutuchající rytmus. V téhle podobě zazní mimo jiné i skladby legend světového blues, jako je Freddie King, Earl King, Etta James, Big Mama Thorton, Aretha Franklin, Howlin’ Wolfa Muddy Waters a další.

Na březen se do prostoru Secese chystají hned dva koncerty, které potěší milovníky jazzu a swingu. Nejprve tu 9. března zazpívá Iva Kubelková za doprovodu Jjimbandu a o dva týdny později se tu zastaví projekt Frank Sinatra Revival. Petr Chudoba zazpívá swingové šlágry, jako je My Way, New York New York nebo Something Stupid.

Devátého února pak Secese láká příznivce stand-up comedy. Zavítají sem totiž Komici s.r.o. Útok na bránice diváků tentokrát spáchají stand-up komici z Brna a okolí.

Více informací o koncertech na www.prazdrojvisit.cz v sekci Kalendář akcí. Vstupenky lze zakoupit na www.plzenskavstupenka.cz.

Zaniklý svět stolních společností aneb Sociální síť před sto lety
V dávných dobách, kdy ještě neexistoval internet a telefon byl teprve v plenkách, měly sociální sítě jinou podobu než dnes. Lidé neseděli doma u počítačů, ale chodili se pěkně družit k hospodským stolům. I v plzeňských lokálech čile kvetl život stolních společností, neformálních uskupení, odkud vzešla nejedna významná osobnost světa politiky, kultury a sportu. Unikátní výstavu, která právě stolní společnosti představuje, můžete zhlédnout v Pivovarském muzeu v Plzni až do 1. května. Výstavu připravilo Západočeské muzeum v Plzni, zajímavými materiály do ní přispěl Archiv společnosti Plzeňský Prazdroj či Archiv města Plzně.

PROGRAM
26. 1.   19:00   Ondřej Ruml: One Man Show – jazz, vocal, looping
9. 2.     19:00   Komici s.r.o. – originální stand-up comedy
23. 2.   19:00   Juwana Jenkins & Mojo Band – blues
9. 3.     19:00   Iva Kubelková & Jjimband – jazz, swing
23. 3.   19:00   Frank Sinatra Revival – jazz, swing
do 1. 5.            Zaniklý svět stolních společností aneb Sociální síť před sto lety – výstava (Pivovarské muzeum)

TIP
Vlastníte Plzeňskou kartu?
Navštivte Pivovarské muzeum v Plzni a Plzeňské historické podzemí s 50% slevou. Využijte speciální nabídku, která platí až do 31. března po předložení Plzeňské karty na recepci Pivovarského muzea v Plzni.

↑ zpět na začátek článku ↑

Zima v Prazdroji

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů