Živá ulice – Za dveřmi… je divadlo

Plzeň - více míst Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Multižánrový festival Živá ulice už tradičně začne divadelním blokem Za dveřmi je… divadlo. V neděli ho zahájí site specific představení v DEPO2015. Dom Europa představí 7 performerů z legendárního polského souboru Teatr Ósmego Dnia, jež doplní 7 plzeňských umělců. Od pondělí do středy se pak Za dveřmi je… divadlo přesune do Mlýnské strouhy. Tady bude k vidění pouliční divadlo, klaunérie, nový cirkus a pohádky pro děti. Chybět nebudou ani koncerty a DJ sety pod širým nebem. Přijedou umělci a performeři, jako jsou Matteo Galbusera – italský klaun, jenž působil několik let v Cirque du Soleil, česko-italské akrobatické romantické duo Circo Frico, skvělí žongléři Bratři v tricku, uznávané Divadlo Continuo, zábavní performeři ze Squadra Sua a řada dalších divadelníků. Hudební sekci obsadí čeští DJs i kapely, doplní je interpreti z USA a Kanady. Vstup na program je zdarma, více na www.zivaulice.eu.

10/07  /  21:00
DEPO2015
Teatr Ósmego Dnia / Dom Europa – divadlo
Site specific představení Summit_2.0 vzniká spojením 7 performerů z Teatr Ósmego Dnia a 7 lokálních umělců, kteří projdou workshopy členů tohoto proslulého souboru, často přezdívaného „Rolling Stones“ polského divadla. Výsledek spolupráce uvidíte v neděli 10. července od 21:00 hod. v prostoru DEPO2015.
Summit_2.0 je monumentální divadelní představení, které se odehrává na otevřeném venkovním prostranství, za použití pohyblivých objektů. Představení se snaží ukázat vládce světa, celebrity, jež rozsévají kolem sebe zlatý déšť korálků, září,  baví se na úkor jiných lidí a zcela odtrženi od reality rozhodují o jejich osudech. S nedůvěrou přijímají mezi sebe hosta zpoza železné opony, který přijede primitivním vozidlem. Nakonec jej přizvou k velké hostině, kde hlavním chodem je rozčtvrcený živý člověk. Nastává okamžik sytosti, uspokojení, dekadentní únavy, naplnění potřeby perverzní zábavy. V rukou protagonistů se objeví dětské pistole, začne bitka připomínající zábavy z raného dětství či počítačové hry a poté se barevný svět promění v ocelové monochromatické válečné uskupení. Následuje prudký přechod od žertu, posměchu, hostiny k otevřené agresi. Protikladem světa vládnoucích je svět nových generací: mladých lidí, kteří se rozhodli pro jiný život, jiný styl. Během inscenace dochází ke střetu těchto dvou realit. Jednotlivá dějství navazují na proslulé Buñuelovy filmy Nenápadný půvab buržoazie a Přízrak svobody.

11/07  /  19:00
Mlýnská strouha
Bratři v tricku uvádí: BRATŘÍ SPECIÁL – divadlo
Jedinečné a neopakovatelné představení, o jehož průběhu rozhodují diváci. Bratři v tricku přivážejí na Za dveřmi je… divadlo rekvizity ze všech svých představení. Ať už to je představení Malíři, úspěšná Plovárna nebo Prasečí cirkus. Račte si připomenout či doplnit chybějící zážitky. Zveme vás na neutuchající studnici humoru – laskavého i sebeironického, v kombinaci s bravurně zvládnutým žonglérstvím.

11/07  /  20:30
Mlýnská strouha
The Dixie Hot Licks – dixieland
Když nemůže muzikant do New Orelans, musí New Orleans k muzikantovi. The Dixie Hot Licks je plzeňská dixielandová kapela s repertoárem těch nejlepších skladeb, jež vás přenesou do Basin Street, Bourbon Street, na Royal Garden, ale i do Moskvy, Arábie, do Číny i Indie. Prostě to nejlepší z americké muziky desátých a dvacátých let dvacátého století!

12/07  /  18:00
Mlýnská strouha
Squadra Sua / Happy Hour – divadlo
Divadelní představení na způsob grotesky marinované v klauniádě, to vše dobře propečené za pravidelného podlévání třemi herci, kteří se podle potřeby proměňují z číšníků na kuchaře a zpátky. Squadra Sua vás zve do své nové pouliční restaurace a rozhodně potěší vaše divadelní chuťové pohárky!

12/07  /  19:30
Mlýnská strouha
The Osels – rock'n'roll-indie
Kapela Dý Ousls vznikla roku 2011 v Plzni. Jejich pohodová a optimistická hudba ve stylu rock’n’roll indie vám rozpumpuje krev v žilách!

12/07  /  21:00
Mlýnská strouha
Matteo Galbusera / The Loser – divadlo
Král humoru a absurdnosti a performer, který má za sebou mimo jiné účinkování v Cirque du Soleil, přijede do Prahy coby zaměstnanec Národní pošty. Osamělý a frustrovaný muž, jenž tráví každou neděli rybařením v představách, že je úspěšný tenista. Za dveřmi varuje: představení způsobuje záchvaty smíchu! Nic pro osoby se slabým srdcem!

13/07  /  18:00
Mlýnská strouha
Circo Frico / Frico Take Away – divadlo
Česko-italské akrobatické duo Mattia Comisso a Kláry Hajdinové vás v novém romantickém představení Frico take away zavede do světa párové akrobacie, souznění a vášně.

13/07  /  18:30
Mlýnská strouha
Cink Cink Cirk / BUM – divadlo
Pouliční představení souboru Cink Cink Cirk, které klade mnoho závažných otázek lidské existence. Hrají: Zuzka Drábová, Filip Zahradnický, Lukas Bliss, Aleš Hrdlička, Jáchym Belcher a Mistr Piklz

13/07  /  19:15
Mlýnská strouha
Ryder (CAN) – electronic pop
Kanaďana Rydera Havdale můžete znát z projektu Mohawk Lodge, se kterým od roku 2007 do 2013 koncertoval po celé Kanadě, Velké Británií, Austrálii či USA. Momentálně je jeho tvorba mixem rytmicky složitých a vrstvených hudebních struktur. Připravte se na elektronické rytmy evropského techna, které jsou smíchané s popem. To si nemůžete nechat ujít.

13/07  /  20:00
Mlýnská strouha
Divadlo Continuo / NOW..? – divadlo
Jsme ještě schopni říct něco autentického, nebo umíme už jen zmáčknout CTRL + C, CTRL + V? Kopírovat, vyjmout a vložit? Televizní zprávy a novinové články generují všeobecně přijímané „pravdy“, nad kterými se nikdo nezamýšlí. NOW..? reflektuje s nadsázkou a humorem aktuální dění ze světa sportu a kultury v podání přední mezinárodní nezávislé divadelní skupiny Divadlo Continuo.
Divadlo Continuo je mezinárodní nezávislá divadelní skupina, kterou je těžké žánrově zařadit, protože využívá pohyb, hudbu, fyzické herectví, tanec, cirkusové techniky, živou muziku a výraznou výtvarnou stylizaci – to vše vytváří nezaměnitelnou poetiku jednotlivých inscenací. Za svoji více než dvacetiletou existenci vytvořilo řadu inscenací a divadelních projektů, v nichž je zřejmá vývojová cesta od loutkových počátků, přes inspiraci pouličním a cirkusovým uměním až po poetiku, kterou divadelní kritika nazývá „novou středoevropskou snovou obrazivostí“.

13/07  /  21:00
Mlýnská strouha
The New Division (US) – electronic
Už od roku 2005 tato kalifornská partička ohromuje nejednoho posluchače. Na kontě má dvě alba a 2 EP. Třetí album je zaválo do moderní nové vlny. A co patří k letní pohodě víc než prosluněná hudba a příjemné beaty.

↑ zpět na začátek článku ↑

Živá ulice – Za dveřmi… je divadlo

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů