Styl plzeňských restaurací pod drobnohledem Mirky van Gils Slavíkové

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Už jako tříletá jsem „pekla“. Tedy přesněji řečeno, mléko jsem vypila, cukr vylízala a mouku s vodou pěkně spatlala. Horší varianta byla s masem. To mi nechutnalo, a navíc jsem za vyžvýkanou hroudu masa pěkně dostala. To jsou asi mé dvě nejstarší vzpomínky spojené s jídlem a vařením.

Dnes je můj vztah k jídlu veskrze pozitivní. Velmi ráda jím třeba nové brambory s tvarohem. Miluji ryby a telecí maso a také dostatek zeleniny. Vše ochucené, mám ráda variabilitu v koření. Možná trochu upřednostňuji asijské chutě. Ale ráda ochutnám cokoli vynikajícího. A tak jsem se během svého života dostala k rozmanitým chutím i gastronomickým zážitkům. V Africe jsem například ochutnala housenky Mopane worms jako křupky. V Peru jsem zase ochutnala čerstvé kakaové boby jako ovoce.

Protože se po světě pohybuji opravdu hodně, mám podobných zážitků spoustu a pochopitelně mám i spoustu zážitků z návštěv restaurací. Ale do restaurací chodím i doma. V Plzni mám moc ráda pizzerii Da Pietro, kde dělají nejlepší pizzu ve střední Evropě, ale ještě famóznější mají dezert rum baba. Další skvělá restaurace je Lékárna na náměstí, kde mají vynikající plzeňské pivo. Ale určitě je jich mnohem víc.

Doma samozřejmě vařím – ráda a často. Moji kluci milují, když vařím. Svíčkovou, rajskou, guláš, koprovku a knedlíky. Jinak převážně jíme zdravě, dostatek zeleniny a lehké úpravy jídel. A nesmí chybět dezerty, koláčky, buchty, ale i jiné delikatesky. Ráda si dělám tvarohy a jogurt z čerstvého mléka z farmy. Už se nemohu dočkat, až budou nové brambory a máme velmi rádi rebarboru. A taky dostatek čerstvých bylinek ze zahrádky.

A jestli se v nejbližší době chystám do Plzně? Cesta do Plzně bude velmi brzo. V květnu máme přece Prima FRESH festival, kterého se letos zúčastním! Festival proběhne v sobotu a neděli 18.–19. května v parku za OC Plzeň Plaza a v neděli si během mé cooking show ukážeme, jak proměnit obyčejný cukr v karamelovou sochu.

Mirka van Gils Slavíková, cukrářka, držitelka titulu Professeur en Sucre d'Art 

↑ zpět na začátek článku ↑

Styl plzeňských restaurací pod drobnohledem Mirky van Gils Slavíkové

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů