el Cid má novou tvář

el Cid Křižíkovy sady 1, Plzeň
e-mail: elcid@elcid.cz telefon: +420 377 224 595
web: http://www.elcid.cz

Španělská restaurace el Cid s dlouholetou tradicí změnila svou podobu. Na konci minulého roku prošel její interiér rekonstrukcí a změn doznal i jídelníček.
Z čistě španělské kuchyně se proměnila v kuchyni středomořskou, takže tu nově ochutnáte i skvělá jídla s kořeny v Itálii, Francii a dalších zemích kolem Středozemního moře. Základ nabídky stále tvoří ryby, mořské plody, steaky, a zůstaly i populární tapasy. Vybrat si můžete z jejich šesti variant. Obměněna byla i nabídka rozlévaných i lahvových vín, kde přibyla i vína z Itálie.
To vše si vychutnáte v prostorách, jejichž stěny jsou laděné do modré petrolejové barvy evokující Středozemí a ve spodní části restaurace jsou osazeny dva velké křišťálové lustry. Židle nahradila pohodlná křesílka.
Nové má el Cid i webové stránky a najdete ho i na instagramu.

Co si objednáte?
Navzdory všem změnám v nabídce pořád najdete pokrmy, které jsou v téhle restauraci oblíbené a vlastně k ní už neodmyslitelně patří.
Nově k nim přibyly hlavně italské pokrmy jako například burrata s bazalkovým pestem, pečenými cherry a sušenými rajčaty, bruschetta s rajčaty, olivy taggiasche s parmazánem a bazalkou na grilovaném chlebu, grilované vepřové Iberico Secreto se steakovými hranolkami a chipotle majonézou, nebo srnčí ragú na červeném víně s žampiony a nakládanými cibulkami podávané se šťouchaným bramborem.
V nabídce najdete také více domácích těstovin či italské risotto s červenou řepou se zapečeným kozím sýrem. Z těstovinových pokrmů rozhodně stojí za ochutnání klasické carbonara těstoviny s pancettou, žloutkem, petrželkou a parmazánem, nebo čerstvé těstoviny s kuřecím masem, česnekem, chilli a parmazánem připravené na bílém víně chardonnay.

Tapasy za 89 Kč
S léty prověřené klasiky v nabídce zůstaly tapasy, které si můžete dát za 89 Kč: carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a praženými oříšky, marinovaná ryba s jablkem, majonézou a cibulí, rybí krokety s chipotle majonézou, smažené sepiové kroužky s česnekovým dipem a hovězí tatarák s křepelčím žloutkem, pestem ze sušených rajčat a chipsem, nebo masové kuličky v rajčatovo-zeleninové omáčce.

Více informací naleznete na www.elcid.cz, nebo na www.instagram.com/elcidplzen.

 

↑ zpět na začátek článku ↑

el Cid má novou tvář

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů