březen
el Cid má novou tvář
el Cid | Křižíkovy sady 1, Plzeň | ||
e-mail: | elcid@elcid.cz | telefon: | +420 377 224 595 |
web: | http://www.elcid.cz |
Španělská restaurace el Cid s dlouholetou tradicí změnila svou podobu. Na konci minulého roku prošel její interiér rekonstrukcí a změn doznal i jídelníček.
Z čistě španělské kuchyně se proměnila v kuchyni středomořskou, takže tu nově ochutnáte i skvělá jídla s kořeny v Itálii, Francii a dalších zemích kolem Středozemního moře. Základ nabídky stále tvoří ryby, mořské plody, steaky, a zůstaly i populární tapasy. Vybrat si můžete z jejich šesti variant. Obměněna byla i nabídka rozlévaných i lahvových vín, kde přibyla i vína z Itálie.
To vše si vychutnáte v prostorách, jejichž stěny jsou laděné do modré petrolejové barvy evokující Středozemí a ve spodní části restaurace jsou osazeny dva velké křišťálové lustry. Židle nahradila pohodlná křesílka.
Nové má el Cid i webové stránky a najdete ho i na instagramu.
Co si objednáte?
Navzdory všem změnám v nabídce pořád najdete pokrmy, které jsou v téhle restauraci oblíbené a vlastně k ní už neodmyslitelně patří.
Nově k nim přibyly hlavně italské pokrmy jako například burrata s bazalkovým pestem, pečenými cherry a sušenými rajčaty, bruschetta s rajčaty, olivy taggiasche s parmazánem a bazalkou na grilovaném chlebu, grilované vepřové Iberico Secreto se steakovými hranolkami a chipotle majonézou, nebo srnčí ragú na červeném víně s žampiony a nakládanými cibulkami podávané se šťouchaným bramborem.
V nabídce najdete také více domácích těstovin či italské risotto s červenou řepou se zapečeným kozím sýrem. Z těstovinových pokrmů rozhodně stojí za ochutnání klasické carbonara těstoviny s pancettou, žloutkem, petrželkou a parmazánem, nebo čerstvé těstoviny s kuřecím masem, česnekem, chilli a parmazánem připravené na bílém víně chardonnay.
Tapasy za 89 Kč
S léty prověřené klasiky v nabídce zůstaly tapasy, které si můžete dát za 89 Kč: carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a praženými oříšky, marinovaná ryba s jablkem, majonézou a cibulí, rybí krokety s chipotle majonézou, smažené sepiové kroužky s česnekovým dipem a hovězí tatarák s křepelčím žloutkem, pestem ze sušených rajčat a chipsem, nebo masové kuličky v rajčatovo-zeleninové omáčce.
Více informací naleznete na www.elcid.cz, nebo na www.instagram.com/elcidplzen.
